Lapsemõrvar Vassili Otškalenko lubab pahategudest hoiduda

BNS

Vassili Otškalenko Haapsalu bussijaamas. Foto: Nikolai Ivanov
Vassili Otškalenko Haapsalu bussijaamas. Foto: Nikolai Ivanov

Ühe lapse mõrva ja teise vägistamiskatse eest eluaegset vangistust kandev, kuid detsembris toimuval kohtuistungil  suure tõenäosusega enda vabastamist taotlev Vassili Otškalenko kinnitas Kanal2 saatele „Kuuuurija”, et vabadusse pääsedes ta hoiduks uutest pahategudest.

„Palju ta seest on muutunud, aga tööl ta käib praegu. Teate, see kõik on üles krutitud paanika. 30 aastat istus vangis ära ja nüüd tuleb koju ja hakkab jälle lollusi tegema,” vastas Otškalenko kasuisa Vladimir küsimusele, kas kasupoeg suudaks nüüd seaduskuulekat elu elada.

„Minu nimi ka juba keeratakse ära, nagu ma lugesin seda artiklit,” kommenteeris Otškalenko abikaasa Natalja meedia tähelepanu. Politseinik Arnold Juhansi sõnul takistasid näiteks nii Otškalenko abikaasa kui ka ema politseiuurimist.

„Seal on väga palju valetatud, seal Eesti Ekspressis. Mina elan oma elu ja mind ei huvita üldse,” kostab mõrtsuka naine. Vangis oleva abikaasaga ta enda sõnul läbi ei käi. „Kord aastas ta helistab mulle sünnipäeval ja ongi kogu lugu,” ütleb Natalja.

Natalja ei oska öelda, kas abikaasa on muutunud. „Kust mina tean, aga noh, kui inimene on 30 aastat istunud, siis ta on muutunud küll.”

Avavanglas elav Otškalenko räägib ise sama juttu.  „Fakt on, et olen tapnud, jah,” ütles Otškalenko. Enda sõnul ta aga Dianat ei tapnud. Ta viitab väikesele tüdrukule, kelle surnukeha leiti samal perioodil, kui Otškalenko oma võikaid tegusid Haapsalus toime pani. Küll aga mõisteti mees süüdi väikese Svetlana tapmises. „No te ise kirjutate, et teate. Paremini kui mina,” kostis Otškalenko küsimuse peale, kas ta tappmis Svetlana.

Haapsalu inimesed siiski kardavad. Otškalenko sõnab, et „karta võib iga inimene, kui keegi teeb sellise paanika.” Nagu ka tema lähedased, ütleb mees, et kõik pole olnud nii, nagu lehes kirjutatakse. „See juhtus lihtsalt kogemata.” Mõrtsukas ütles siiski, et kahetseb oma tegusid. „Mina arvan, et ma ei tee enam midagi halba, aga… ma ei tea, mis rahvas mõtleb. Et ma lähen välja ja kohe jooksen kedagi… see on absurd.”

„See oli šokk, kui 2019. aastal saime teada, et tal on võimalus taotleda vabadust. Siis tulid kõik lapsepõlvesündmused taas meelde,” meenutas Otškalenko küüsist pääsenud ohver. „Väga hirmutav. Ma tõesti ei taha kunagi, et ükski laps saab tundma sama tunnet, mida tundsin mina ja minu vanemad.”

„Ta ei ole 30 aasta jooksul suvatsenud läbida ühtegi sotsiaalprogrammi ega näidanud üles kahetsust. Ei mõista ma tema õigust vabadusele. See on väga paljude inimeste lugu ja puudutab meid tänaseni kõiki. Siin olles ja oma lugu rääkides saan mina seista ka nende tüdrukute eest, keda täna enam ei ole. Nende vanemate eest, keda samuti enam meie seas ei ole,” räägib ohver.

Otškalenko pääses Tallinna vangla otsuse põhjal avavanglasse. Päeval töötab ta Tallinna prügisorteerimisjaamas ning ööd veedab vanglas. Kuid avavangla hästi käituvad vangid saavad võimaluse teha ka lühiajalisi väljasõite.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lumememm
2 aastat tagasi

teen ise ära

Aus ülestunnistus
2 aastat tagasi

Jajah, ja kallase plika lubas normaalseks hakata 🤣

Jenkem
2 aastat tagasi

Oot ,aga jõuluvana amet vms? Istu seal kus su koht on, sest need väikesed hinged vangistati ja ei saa enam kunagi välja….

lahendus olemas
2 aastat tagasi

võtta pass ja kodakondsus ära ning lihtsalt idapiiri taha lükata. tehku venemaa temaga mis tahab aga kui tagasi kupatavad siis saadame uuesti, seekord lõhkekehaga

Roheline
2 aastat tagasi

Oli vist Ukrainast pärit hoopis

Roheline
2 aastat tagasi

Lapsemõrvar?! Lastemõrvar ikka! 2 tappis,üks pääses imekombel eluga. Tegu sarimõrtsukaga,kes vägistas ja tappis väikeseid tüdrukuid.

Artur
2 aastat tagasi

Tore!Üks Vasja jälle Haapsalus rohkem…jaa ega enne kedagi huvita kui joomise käigus jälle midagi korda saadetakse…rääkida sellised vandersellid juba oskavad ja muidu toredamad kui tava inimesed kuni toimub järsk muutus

mees metsast
2 aastat tagasi

Ärme muretse !

Pamp
2 aastat tagasi

Eilses kuurijas ta küll midagi ei lubanud. Vahtis ainult imestunud pilguga otsa, et mida te nüüd plõksite siin. Pealegi, kui ta vanglast välja saab, siis pole enam, kedagi, kes ta mättasse lööks, sest ohvrite vanemad on kõik surnud. Otškalenko on nad kõik üle elanud, ilmselgelt tema võit.

veel parem
2 aastat tagasi
Reply to  Pamp

tolle raipe enda isa on ka veel elus. räägi siis õiglusest, isegi karma ei kehti enam
muud midagi kui tuleb see ise kehtima panna. üks hetk sa kogemata bussi alla jääd, sitaplekk

Võsa Villem
2 aastat tagasi

Palju sa hunti ei toidaks, ikka vaatab metsa poole.

Lonni
2 aastat tagasi

Kaval rebane võib suust ükskõik mida välja ajada-peaasi,et usutav tunduks!Jäägu trellide taha,kus on tema koht! Piinlik on hoopiski see,et L.Meri halastas mõrtsuka peale, asendades surmanuhtluse eluaegse vangistusega!!!!!!
Lastemõrtsukas lasti vabaks,aga politseitapja Romeo Kalda? Tema peaks kah siis nüüd juba vabakäiguvang olema????? Kõik näevad,kuhu on jõudnud meie riigi seaduseloome! “Moosivargad” hoitakse riigitoidu peal, aga TAPJAD on paipoisid!?Mõrtsukas jääb mõrtsukaks!