Vehklemisliit hakkab uurima Helen Nelis-Naukase käitumist

Haapsalu vehklemistreener Helen Nelis-Naukas ahistas oma õpilast Katrina Lehist lõputute sõnumitega pärast seda, kui sportlane otsustas treenerit vahetada. Foto Arvo Tarmula

Kolmapäeval Eesti televisiooni eetris olnud „Pealtnägija” saatelõigu peale on tõusnud küsimus, kas Helen Nelis-Naukaselt tuleks treenerikutse ära võtta.

„Pealtnägija” lugu rääkis Haapsalu vehklemistreeneri Helen Nelis-Naukase ahistavast käitumisest sportlase Katrina Lehise suhtes. Kaks aastat tagasi, kui Lehis vahetas senise treeneri Nelis-Naukase Nikolai Novosjolovi vastu, hakkas Nelis-Naukas saatma Lehisele sportlast halvustavaid sõnumeid. Kokku saatis Nelis-Naukas Lehisele eri kanalites enam kui sada sõnumit jakuna Lehis neile ei vastanud, kirjutas Nelis-Naukas ka Lehise mänedžerile, uuele treenerile ja elukaaslasele.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
31 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kristjan
2 aastat tagasi

tehtagu ka mentaalse tervise test. hea oleks teada. olen kuulnud teda ropendamas rohkem, kui kõik voorimehed kokku.

Psühhiaater
2 aastat tagasi

Huvitav, et nelikümmend aastat kaevatakse psühhopaadi peale ja nüüd alles hakatakse uurima!

Anonüümne
2 aastat tagasi

Pole populaarne otsus,ent tuleviku ühiskonnas ongi määratud kaduma selline sport,mis saavutatud vahendeid valimata.

nüüd
2 aastat tagasi

ootame millal töökollektiivid ta hukka mõistavad, edasi anname ta koolilaste kätte lõhki kiskumiseks

Läänlane
2 aastat tagasi

Ühes asjas olen Heleniga nõus.Ei saanud Vene ajal ja ei saa ka praegu tippsportlaseks nunnutamise najal.Peabki karm olema, sest tippsport ongi karm.Selge, et paljudele lumehelbekestele tippsport ei sobi.Lapsevanemad võiksid omale selle selgeks teha enne kui lapsed kuhugi trenni panevad.

Pooltõde
2 aastat tagasi
Reply to  Läänlane

Kas lapsevanemad peavad ka enne kooli mõtlema, et kas laps üldse kooli saata? Kehalise kasvatuse tundides ei suutnud ta treeneri rollist välja tulla, mõnitas, tutistas, karjus jne. Kui lapsed julgesid terrorist teistele täiskasvanutele ja õpetajatele rääkida, vallandus Nelis-Naukase poolt veel suurem terror. Olen kuulnud pealt tema trenni lastega, no ikka mats maalt. Lapsevanemana on isiklik ja ebameeldiv kogemus temaga kokkupuutest jne. Parem oleks võinud kehalise tunnid õpetajate puudusel üldse ära jääda, kui et lapsed pidid seda mõnitamist ja terrorit kannatama.

oeh
2 aastat tagasi

avalikkuse ette läks enamjaolt ahistamise teema, mind aga huvitab kas lehisega ka nii käitus nagu koolilastega.

uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Pealtnägija teeb “tellimustööd” ja kõik kes asjast tühjagi ei tea võtavad suure suuga sõimata,mõnitada st.juba maaslamajat jalgadega tümitada ?
Tagamaad – kellele tegelikult Helen juba aastaid jalus on ei huvita kedagi !
Loodetavasti on Haapsalu sporditegelastel peas rohkem hoidu ja tasakaalukust või käituvad ka need nagu …. ?

Treener
2 aastat tagasi

Eks lastega tuleb osata suhelda, et neile eluaegset traumat ei tekitataks. Võttes siia kõrvale meie kõige kuulsama uisutreenerist prouakese, kes noori tüdrukuid otseses mõttes sõimab, alandab, traumatiseerib ja täiesti haiglaseid uskumusi loob oma autoriteetti kuritarvitades ning rahumeeli edasi tegutseb, siis Nelisega võrrelda seda oleks öö ja päev. Aga olgem ausad, kõik Lehised ei kasva ega tule võitjatena kuskilt lillelaste laagritest. Kui saal lapsi täis järelikult tehakse asju õieti! Kui 10-15 aastat laiska inimest taga utsitada, talle kõike pakkuda ning viimse verepiisani ta eest võidelda, siis võtadki teda kui oma last. Ja kui seejärel sulle email iga saadetakse kiri, et ma… Loe rohkem »

jah
2 aastat tagasi

Novosjoloviga oli mõned aastad tagasi sama lugu,et võitis ja Nelisele raha ei tahtnud anda.

Velirand
2 aastat tagasi
Reply to  jah

See oli tookord Embrich, kelle Novosjolov tasust ilma jättis.

jah
2 aastat tagasi
Reply to  Velirand

Lääne -Elus oli minu mäletamist mööda just Novosjolov ja Nelis.(?)

jah
2 aastat tagasi
Reply to  jah

Vabandust,oli Embrich!!

Lugeja
2 aastat tagasi

Ei õigusta kõnealuse isiku tegusid üldse mitte.
Aga kasutades väljendeid “mutt” ja “moor” asetavad kommenteerijad ennast täpselt samale tasemele.
Käituge ka ise kultuursemalt.

kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

Kui kirjavigu ja laadi vaadata, siis on siin umbes kolm kommenteerijat. Pole põhjust mõne frustrueerunud lapsevanema pärast muretsema hakata.

Oioi
2 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Teie olete nii tark. Äge