Läänemaale lisandus 16 koroonaviirusega nakatunut

Koroona kiirtest. Foto: Pixabay
Koroona kiirtest. Foto: Pixabay

Ööpäeva jooksul analüüsiti 89 läänlase koroonaviiruse teste, millest 16 ehk 17,98% olid positiivsed.

Üle Eesti analüüsiti 7625 testitulemust, millest 1679 osutus positiivseks. Positiivse testi saanutest oli 1010 vaktsineerimata ja 669 lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 1194. Sama ajaga on Läänemaale lisandunud 245 nakatunut.

Eestis keskmiselt on näit 1508. Läänemaast madalam on näit Hiiumaal (666) ja Saaremaal (771), kõrgeim on näit Põlvamaal (2329).

Hommikuse seisuga on haiglas 536 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 370 vajab haiglaravi raskeloomulise COVID-19 tõttu, nendest omakorda 260 ehk 70% on vaktsineerimata ja 110 ehk 30% on lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 72 uut haigusjuhtu. Suri üksteist koroonaviirusega nakatunud inimest.

Ööpäeva jooksul manustati 9307 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 2220. Tänahommikuse seisuga on lisa- või tõhustusdoosi saanud 37237 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 57%.

Läänemaal on vähemalt ühe doosiga vaktsineeritud 12 337 inimest, kahe doosiga 11 921 inimest. Kolmanda ehk tõhustusdoosi on saanud 664 läänlast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
En.
2 aastat tagasi

Vaadates, kui palju on cov. positiivsete seas täisvaktsineerituid, on selge, et rahva vaktsineerituse 100%-le lähenedes jääb nakatunute koguarv umbes samaks. Eeldatakse küll, et vaktsineeritud põevad kergemini, koormates vähem haiglaid. Teisalt, kuna süstida tuleb 2 kuuri (3-4 süsti) aastas (vaktsiini tõhusus langeb ruttu), kasvab ka vaktsiinitüsistuste arv. Küllaltki ebameeldivad kõrvalnähud ei lähe mõnigikord arvesse (tean kaht juhtu). Et inimlik tarkus näib jõuetu, tuleb loota, uskuda ja paluda lahendust kasvõi ülalt. Nimetagu keegi seda saatuseks, õnneks või Jumalaks.

Karin
2 aastat tagasi

Koolides ja lasteaedades möllab kaste ja töötajate hulgas täiel rinnal.

Ärge
2 aastat tagasi
Reply to  Karin

siis kastet juurde tehke

olen
2 aastat tagasi

Vaktsiinivastaste mässu juhid tuleks
kohtu alla anda!

Vatt
2 aastat tagasi
Reply to  olen

Mis se vaktsiin siia puutub?

Vahi nalja
2 aastat tagasi

Veel eile oli riiklik statistika, et kui palju oli surnutest vaktsineeritud. Mis siis nüüd juhtus, et seda infot enam ei avaldata? Et võita rahva usaldust siis peab ka info olema usaldusväärne ehk presidendi Karise sõnadega – uhuutab ka riik ja ka nn riigiteadlased.

Ko & Roona
2 aastat tagasi
Reply to  Vahi nalja

Terviseameti kodulehelt leiad.

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  Ko & Roona

?

ütle sa nüüd
2 aastat tagasi

Vaatan tänasid numbreid ja hirm tuleb peale-11 surma, aga ei mingit täpsustust-kui vanad, palju vaktsineritud või vaktsinerimata. Valitsus hoolib oma rahvast, nagu noored hoolitsevad selle eest, et vanemad ei muretseks tühja. Kui ei tea, siis ei oskagi muretseda ja magavad rahulikult. Kõik halb tehakse ikka hea eesmärgi nimel ning kõik teadmised on kurjast nagu kuskilt lugesin.

Roheline
2 aastat tagasi

Terviseameti kodulehel info olemas täitsa,ajakirjanik ei viitsinud siia kopeerida.

ütle sa nüüd
2 aastat tagasi
Reply to  Roheline

seda küll ajakirjanike kraesse ajada ei saa, sest need andmed, täpsustused surmade kohta lisandusid mitu tundi hiljem.