Erkki Bahovski: erakond või sekt?

Erkki Bahovski, Diplomaatia peatoimetaja.

Erkki Bahovski, Diplomaatia peatoimetaja.

Päris mitu inimest on mulle kinnitanud, et nad lihtsalt ei saa vaktsiinivastastest aru.

Selline arusaam meenutab kangesti Venemaad, mida ka justkui ei saaks mõistusega võtta ja missugust uskumust Venemaa muidugi ära kasutab.

Ent ei tasu heisata valget lippu ei Venemaa ega vaktsiinivastaste peale. Jätame Venemaa nüüd kõrvale ja katsume aru saada vaktsiinivastastest. Viimased on inimesed nagu meie kõik ja seega tuleb üritada nende uskumustest ja tegudest aru saada mõistuspäraselt.

Esimene mõte on, et vaktsineerimine on üle politiseeritud. Seega saab justkui neutraalsest küsimusest hoobilt küsimus, kas keegi on valitsuse vastu või mitte. Seda oli näha ka laupäevasel suurmeeleavaldusel Tallinnas, kus paljud ütlesid, et tulid Vabaduse platsile protestima valitsuse tegevuse vastu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Pets
2 aastat tagasi

Kui raske on lõpuks mõista, et vastuseisu põhjus ei ole mitte viiruses või viiruse vaktsiinis. Põhjus on viiruse kattevarjus paigaldatavates ebaproportsionaalsetes piirangutes ja ühiskonnavormi, türannia, kommunistliku türannia, meditsiinilise hirmuvalitsuse kehtestamise katses. Kuldses eas kodanikud võiks leida seoseid kasvõi mitte liiga kaua aega tagasi lõppenud nõukogude perioodist.