Helen Nelis-Naukas ahistas Katrina Lehist solvavate sõnumitega

Vehkemistreener Helen Nelis-Naukas. Foto: kuvatõmmis
Vehkemistreener Helen Nelis-Naukas. Foto: kuvatõmmis

Olümpiavõitja Katrina Lehis esitas oma esimesele treenerile Helen Nelis-Naukesele lähenemiskeelu endale, oma elukaaslasele ja pojale, sest Nelis-Naukas jälitas ja ahitas sportlast, vahendas „Pealtnägija“.

„Kas see on hea inimene, kes annab oma treeneri politseisse?“ küsis Nelis-Naukas telesaates.

2019. aasta sügisel, kui Lehis senise treeneri Nelis-Naukase Nikolai Novosjolovi vastu vahetas, hakkas Nelis-Naukas Lehisele mitu korda päevas sõnumeid saatma, kus halvustas sportlast. Sõnumites väitis Nelis-Naukas, et Lehis lõi talle noa selga, nimetas Lehist pätiks, väitis, et Venemaa treenerid nimetavad Lehist prostituudiks ja soovis, et Lehist reedetaks nii, et ta enam püsti ei tõusekski. Samuti kahetses Nelis-Naukas, et aitas Lehise Euroopa meistriks.

Kokku saatis Nelis-Naukas Lehisele üle 100 sõnumi erinevates kanalites, mis tungisid lõpuks sportlase intiimellu.

Kuna Lehis kirjadele ei vastanud, kirjutas Nelis-Naukas ka Lehise mänedžerile, uuele treenerile ja elukaaslasele. Seejärel hakkas võistlustel Lehist nähes segama võistluse-eelset treeningut.

„Minule oli see šokk,“ ütles Nelis-Naukas „Pealtnägijas“ treenerivahetuse kohta.

Nelis-Naukas möönis, et läks treenerina küll üle piiri, kuid soovib siiski olümpiavõitja treeneri preemiat. „Mina ei ole ahistanud kedagi,“ ütles Nelis-Naukas. „See ei ole tema raha, see on riigi raha.“

Nelis-Naukas leiab, et on treeneri vahetuse tõttu ilma jäänud 100 000 eurost, sest Katrina Lehise praegune treener Nikolai Novosjolov sai ka Lehise Euroopa meistrivõistluste treeneri preemia. „Euroopa meistriks tuli ta minuga,“ ütles Nelis-Naukas.

EOK tippspordi nõukogu lliige Jaanus Kriisk on küll nõus, et esimene treener peab tunnustatud saama, kuid samas kahtleb, kas Nelis-Naukas üldse treeneriks sobib. „Mina oleks ammu talt ära võtnud treeneri kutse,“ ütles Kriisk.

EOK peasekretäri Siim Suklese sõnul on see tööandja – Haapsalu spordikooli – otsustada, kes treenerina töötab.

 

Loe ka Katrina Lehise pöördumist “Pealtnägija” poole.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
71 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mati Une
2 aastat tagasi

Kuulge mis sellest vehklemishallist saab nüüd peale seda jama, kas linn äripinda ei tahaks rentida? Mul oleks tarvis üht-teist hoiule panna talveks ja koht suurepärane.

uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

“Ta oli kõige jubedam treener “! Kuid tippe tuli pidevalt ? Käib suht raske iseloomuga kuid võimeka inimese tühistamine,et teised keskpärased saaksid särada ja seda kõike siinsete kohalike ilkujate rõõmuhõisete saatel !
Kas tõesti Haapsalu muda on ka ajudesse tunginud !

Endine vehkleja
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu Toomas

Enamus inimesed on “keskpärased“ ja nemad soovivad oma hobidega tegeleda rõõmsalt ja nautides. Ilmselgelt ta ei sobi laste treeneriks, või “keskpäraste” omaks ja nagu näha ei tahtnud ka arenenud tippvehkleja teda oma treenerina. Ei tea tõesti, mis lootust temas näete. Et tippu jõuda ei pea vitsaga vehkima ja inimesi alandama!

Mati Une
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu Toomas

Küllap peitub ka ühe uskmatu kunstniku olemuses lapsepõlvemälestusi, mis toonud ta läbi elu ja jätnud omad jäljed. Nii häid kui halbu, aga üldiselt soovitakse järeltulevatele põlvedele ikkagi paremat elu, ehk kuuldavasti oli Märt Avandi ühes kuulsas filmis oluliselt leebem, kui paljud tolleaegsed linnalapsed mäletavad.

Endine vehkleja
2 aastat tagasi

Ma ei ole isegi üllatunud selle uudise üle. Ta oli kõige jubedam treener kes mul on kunagi olnud. Iga päev keegi nuttis tema jubedat solvangute ja sõnade tõttu, mäletan et ta oli ka füüsiliselt vägivaldne.
Ta oli sinu vastu lahke ainult siis kui nägi sinust mingit kasu ise endale. Kohutav inimene.

Tähelepanek
2 aastat tagasi

Olümpiakulla võitsid veel kolm naist ja neil pole treeneritega mingeid jamasid!

Vbn
2 aastat tagasi

Üks asi on muidugi imelik. Kui mulle hakkaks keegi sõnumeid saatma,ma paneks talle blokeeringu lihtsalt peale. Miks nii ei tehtud,vaid lasti end edasi kiusata?

Endine vehkleja
2 aastat tagasi
Reply to  Vbn

Artikkel ütles, et sõnumeid saadeti erinevatest kanalitest ja ka pere liikmetele.

Velirand
2 aastat tagasi

Lääne Elu võiks vähemalt proovida austada Katrina Lehise soovi – tema soovis, et see teema ei jõuaks meediasse. Aga see, mis siin kommentaardies toimub, läheb üle piiri.

Täpsemalt,
2 aastat tagasi
Reply to  Velirand

see, mis Lääne Elu korraldanud on on juba läinud üle piiri.

Lugeja
2 aastat tagasi
Reply to  Täpsemalt,

Lääne elu pole ju ise midagi korraldanud. Olukorrad peavadki avalikult teada olema?

Vbn
2 aastat tagasi

Rahade värgi osas võin isegi nõustuda,aga kui Naukas ise Lehist niimoodi ahistas,siis see pole miskine ime,et ta temale mingit raha anda ei tahtnud. Kes loll annaks ahistajale raha?! Oleks korralikult käitunud,oleks ilmselt ka raha saanud.
Proovis veel elu ka ära rikkuda,väites et Lehisel kellegagi kõrvalsuhe? Tüüpiline ahistamine. Äkki keegi nüüd võtab asja kätte ja otsib sellele tädile abi või vabastab ta treeneri ülesannetest.

Saa aru...
2 aastat tagasi

Sa õpetasid ja olid kaua treener aga sinu käitumisega ja terroriga ta kaugele ei jõudnud. Loogiline, et vahetas treenerit ja tulemus käes.
Kui sina , kallis Helen olnud treener ja kullani see poleks viinud siis polex sul seda raha ka, mida nutad, mis sinuni polex niigi jõudnud.
Ole õnnelik, et Haapsalu linn andis.

Mari
2 aastat tagasi
Reply to  Saa aru...

Tegelikult peaks ta ka selle preemia Haapsalu linnale tagastama.

Vbl
2 aastat tagasi
Reply to  Mari

Miks?

Kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  Saa aru...

Siin on 2 varianti, et kas Haapsalu linnavalitsus ei teadnud sellest kohtusaagast midagi, kuigi ma väga kahtlen, tunnustas linn siiski preemiaga Sellist treenerit ja käitumist rahalise preemiaga????

uskmatu Toomas
2 aastat tagasi
Reply to  Saa aru...

Euroopa meistriks ju viis ??

Tsensor
2 aastat tagasi

Sooviksin spordikooli direktori Mati Seppi kommentaari antud loole,kuna tegemist on ju ka spordikooli treeneriga. Lääne Elu küsi!

midagi ei vastata
2 aastat tagasi
Reply to  Tsensor

üle 10 aasta on teda kaitstud nii spordikoolides kui koolides. tema tegelikult tubli treeneritöö tõttu pühiti kõik vaiba alla. ainult tänu meie tublile vehklejale tuli see lõpuks nii laialt avalikkuse ette.

ehh
2 aastat tagasi
Reply to  Tsensor

Miski ei õigusta sellist käitumist . Kuid mind huvitab rohkem see, mis eri suhe on Naukasle tänaste linnaisadega et NN endiselt palgal ja lastega töötada tohib . EOK, miks treenerilitsentsi ära võetud pole.

Logistik
2 aastat tagasi

Sõnumeid oli sadu… päris räige ikka, tõeline ahistamine! Lähenemiskeeld on täiesti põhjendatud. Ükskõik mis keegi kunagi ütles või õnnitles, mõelge ikka – sajad sõnumid! Ja perele ja treeneritele.