4

Vaata otse: Eesti Energia keskkonnapäev „Kas kohalik kasu toob tuulikud tagahoovi?“

Lääne Elu

info@le.ee

Eesti Energia tänavune keskkonnapäev „Kas kohalik kasu toob tuulikud tagahoovi?“ otsib vastust küsimusele, kas tuuleparkidest tekkiv sotsiaalmajanduslik ja rahaline kasu kaalub üles tuuleparkide mõju elukeskkonnale või hoopis parandab seda.

Päeva esimene pool annab ülevaate rohepöörde mõjutajatest, riigi taastuvenergia eesmärkidest ja ootustest arendajatele. Samuti selge pildi, kuhu praegu tuuleparke planeeritakse ning milliste looduskaitseliste piirangutega tuleb planeeringute elluviimisel arvestada ja kas piiranguid järgides on võimalik taastuvenergia eesmärke saavutada.

Majandusministeerium tutvustab väljatöötamisel olevat regulatsiooni kohaliku omavalitsuse või kohaliku kogukonna saadava hüvitise kohta tuuleparkide rajamisel.

Pärastlõunal jagab oma kogemust maailma juhtiv meretuuleparkide arendaja Ørsted, kuidas on tuulepargid kohalikke kogukondi mõjutanud. Sellele järgneb arutelu kohalike kogukondade ja arendajate osavõtul.

Seejärel räägivad kaks kohaliku omavalitsuse esindajat, kuidas nemad sooviks tuuleparkidest saadava kasu omavalitsuse arengu ja elukeskkonna hüvanguks tööle panna. Päeva viimases arutelus käsitletakse tuuleparkidega seotud hirme, mille põhjendatusele vastavad keskkonnamõjude hindajatest eksperdid. Päeva modereerib ajakirjanik Johannes Tralla.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
sooviks
sooviks

lausa sinna tuuliku gondlisse omale elamise teha, milj. jevrone vaade hommikul kohvi juues ja jeestimaa ilu nautides ja kui veel selle talumise eest makstakse, tsiises- paradiis

trillalla tralllallaa
trillalla tralllallaa

propagandist teeb südamega tööd, et eesti rahvas uueks luua, suur õnn siia koduõuele tuua

Kohalike heaks
Kohalike heaks

Loomulikult on tuulikuid vaja kohalikele. Neid püstitatakse lausa kahjumiga, et kohalikud saaks kasu.

uskmatu Toomas
uskmatu Toomas

Joodik magab kainaeks aga loll jääb lolliks ! Kõik siin maailmas on mööduv aga nõuab aega ja sunnib inimesi …… !

wpDiscuz