Liina Põld sai haridus- ja teadusministeeriumi asekantsleriks

Liina Põld
Liina Põld

Haridus- ja teadusministeeriumi üldharidus- ja noortepoliitika asekantsleriks valiti senine üldhariduspoliitika osakonna juhataja, endine Haapsalu aselinnapea Liina Põld.

Põld märkis, et alus-, üldharidus- ja noortepoliitika puudutab meie ühiskonna väga olulist sihtrühma. „Lapsed ja noored on meie tuleviku tegijad. Iga lapse ja noore võimetekohane areng ning potentsiaali avamine on Eesti riigi tugevuse näitaja,“ ütles Põld. „Haridus- ja noortevaldkonnas peame enim tähelepanu pöörama õppe personaliseerimisele, formaalse- ja mitteformaalse hariduse lõimimisele, õpetajate järelkasvu kindlustamisele ning sellele, et õpivõimalused vastaksid rohkem ühiskonna ja tööturu vajadustele.“

Põld on töötanud haridus- ja teadusministeeriumis 2020. aastast. Aastatel 2013-2019 oli ta Haapsalu aselinnapea ning enne seda Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži arendusjuht. Põld on lõpetanud Tallinna ülikooli haldus- ja ärikorralduse erialal ning kaitsnud samas magistrikraadi organisatsioonikäitumise erialal.

Lisaks Põllule valiti teaduse, arenduse, kõrg- ja kutsehariduspoliitika asekantsleri ametikohale praegune Tallinna tehnikaülikooli professor Renno Veinthal.

Veinthali sõnul vajab tuleviku tööturg senisest rohkem laiemate teadmiste ja heade õpioskustega kõrgelt kvalifitseeritud oskustöötajaid ja spetsialiste. „Näen oma ühe olulise ülesandena püsiva rahastusega elukestva õppe ja täienduskoolituse süsteemi edasi arendamist kõigile vanusegruppidele,“ ütles Veinthal. „Pidades silmas kehtiva teadus- ja arendustegevuse, innovatsiooni ning ettevõtluse arengukava kõiki eesmärke, sean kesksele kohale Eesti tööjõu tootlikkuse kasvatamise. Soovin näha meie teadusruumi veelgi kiiremat arengut nii kvaliteedis kui olulisuses Eesti ühiskonna ja majanduse ees seisvate väljakutsete lahendamisel, ning anda oma panuse, et lubadused, mida osapooled andsid 2018. aastal Eesti teadusleppe sõlmimisel, saaksid täidetud.“

Veinthal töötab alates 2007. aastast Tallinna tehnikaülikooli professorina ning juhtis alates 2008. aastast tehnikaülikooli materjalitehnika instituuti. Samas ülikoolis on ta kaitsnud doktorikraadi tehnikateadustes. Aastatel 2015-2020 oli Renno Veinthal tehnikaülikooli teadusprorektor, misjärel jätkas professorina mehaanika- ja tööstustehnika instituudis.

Põld alustas tööd haridus- ja teadusministeeriumi asekantslerina 20. oktoobrist, Veinthali tööle asumise aeg on veel kokku leppimisel. Asekantslerite ametiaeg kestab viis aastat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mai
2 aastat tagasi

Oplaaa kus on alles kõrge lennuga.

Seda et
2 aastat tagasi
Reply to  Mai

Küll kunagi see kõrge kukkumine ka saabub.

ahnii
2 aastat tagasi

Head soovitused kaasas linnavalitsuse poolt!
Linnapeaga aga on tehtud Vilja Kiisleri poolt intervjuu, kus selgub, et puude osas mees pole
nii asjatundja, seeeest aga on hea ornitoloog ehk linnuteadlane.

viloloog
2 aastat tagasi

Liina ja Põld said haridus- ja teadusministeeriumi asekantsleriteks!

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

Tubli, et pealkiri sai paranduse!

teemast mööda
2 aastat tagasi

kas keegi kõrgematest ametnikest tegeleb ka reaalselt kõrgharidustemaatikaga ? Ülikooolide alarahastus,erialade dubleeerimine, õppejõudude puudus- huvitab see üldse kedagi ?

Ülla
2 aastat tagasi

Palju õnne, Liina! Siiralt hea meel, et nii pühendunud ja töökas inimene õiges kohas.

Arts
2 aastat tagasi

ma mäletan kompartei ajast veel neid aegu kus neid kommnoori kes võimule oodi laulsid edutati iga hinna eest

To Arts
2 aastat tagasi
Reply to  Arts

Liina oskab võimule oodi laulda. Seda oli juba Haapsalus näha, kuidas ja mil viisil laulis.

Arvi
2 aastat tagasi

Palju õnne Liina!