Liina Põllu asemel saab Haapsalu aselinnapeaks Tõnu Parbus

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Tõnu Parbus. Foto: Arvo Tarmula
Tõnu Parbus. Foto: Arvo Tarmula

Lääne Elu andmetel valis Haapsalu linnapea Urmas Sukles Liina Põllu mantlipärijaks linna avalike- ja välissuhete nõuniku juhi Tõnu Parbuse, ettepaneku peab heaks kiitma ka linnavolikogu.

Sukles kinnitas infot. „Teen tõesti volikogule sellise ettepaneku,“ ütles ta.

Sukles rääkis, et kaalus mitmeid variante, kui sai teatavaks, et Põld läheb tööle haridusministeeriumisse. „Tõnu Parbuse kasuks räägib see, et ta on pikka aega olnud linnavalitsusele väga lähedal seisev isik – ta on osalenud kõikidel linnavalitsuse koosolekutel ja seetõttu teemadega väga hästi kursis. Kuna praegust valimistsüklit on järgi jäänud alla kahe aasta, ei taha hakata päris kannapööret ka tegema,“ selgitas Sukles.

Parbus on oma nõusoleku andnud. „Andsin talle paar päeva mõtlemisaega, kas ta on nõus seda vastutust võtma. Tõnu ütles jah,“ rääkis Sukles.

„Minu esimene mõte ettepanekust kuuldes oli see, et tuleb hoolega järgi mõelda, kas ma olen selleks valmis. Arutasin asja muidugi ka kodustega – aselinnapea koht tähendab ka seda, et minu töökoormus suureneb,“ selgitas Parbus.

Suklese ettepanekul jagatakse kahe aselinnapea vahel jõujooned uut moodi ümber. Praegu sotsiaalvaldkonda kureeriv aselinnapea Kaja Rootare hakkab lisaks tegelema hariduse ja huviharidusega. „Hariduses on praeguseks suured ümberkorraldused juba tehtud ja Kaja Rootare on haridusküsimustega hästi kursis, kuna haridus ja sotsiaaltöö on päris palju läbi põimunud,“ selgitas Sukles.

Parbuse vastutada on kultuur, sport, turism, kogukonnatöö, välissuhted ja avalikud suhted. „Parbuse praegune ametikoht jääb vabaks, aga kuni järgmiste valimisteni me seda täitma ei hakka. Kuna hariduse valdkond läks teise aselinnapea alla, tegeleb Parbus jätkuvalt linna avalike suhetega,“ ütles Sukles.

Linnapea lisas, et on Parbuse kandidatuuri arutanud nii koalitsiooni kui ka HaRi liikmetega ja vastuväited ta kuulnud ei ole. „Pigem tunnen toetust. Loodan, et ka volikogu kinnitab selle ettepaneku,“ ütles Sukles.

Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid ütles Lääne Elule, et tema hinnangul saab Parbus aselinnapea kohal hakkama. „Kohusetundlik ja sümpaatne inimene,“ lisas ta.

Tõnu Parbus alustas tööd Haapsalu linnavalitsuses avalike suhete spetsialistina 2012. aastal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
28 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lugeja
4 aastat tagasi

On see nali mingi?

Nimi kohustuslik
4 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

Aga pane oma cv siia ja usun,et kõik saavad naerda. Teie meelest saaks ilmselt parima linnavalitsuse kokku panna kommentaatoritest. Ja Pook linnapeaks onju

raha on
4 aastat tagasi

neli aselinnapead tillukeses linnas, kus elanikkond pidevalt väheneb….hästi elame.

Juss
4 aastat tagasi

Kas ta oli mingi plakatikleepija? Valimiste ajal jagas poe ees nänni.

küsimus
4 aastat tagasi

Kas see vennike ei olnud mitte tubli töömees, kes kunagi linnavalitsuses loomakaitseseltsi küsitlustulemusi võltsis, et Haapsalu linn loomavaenuliku teo tiitliga pärjatud ei saaks?

Ära
4 aastat tagasi

Rahvas: linnavalitsus on ajusurmas.
linnavalitsus:meil on plaan”B”

Seda et
4 aastat tagasi

Täitsa pekkis! Nüüd küll hullemaks minna ei anna!

Ära
4 aastat tagasi

Ei mingit värsket aju

kodanik
4 aastat tagasi

Pole ju enam inimesi, kes oleksid nõus sinna lollidemaale minema.

pipi
4 aastat tagasi

See kuulub ju linnavalitsuse tööstili hulka et ühte si..a tuleb teise si…a kinni mätsida. See on ühtlasi koorumpeerurud süsteemi tunnus. Tsiteerides lennart meri et olukord on sitt aga see pidi olema tuleviku väetis. Paraku muutub see tulevik läänlastele aina tumedamaks

Linnlane
4 aastat tagasi

Tasub taldu l… da!

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Linnlane

Jep, püsivus viib sihile!