Lagunevast arvutusjaamast sai uhke hotell

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 26

Malle-Liisa Raigla fotod

Detsembris avab enam kui 20 aastat tühjana seisnud endises arvutusjaama hoones Haapsalus uksed hotell.

Uues hotellis on kümme tuba, mis mahutavad 24 inimest. Kolm hotellituba on kahe toa ja kööginurgaga. Maja ühes osas on omanike Daire ja Veiko Kaubi korter.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
45 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mari
2 aastat tagasi

Hotelli röömud 😀

Nimetu hotell
2 aastat tagasi

Mis selle hotelli nimi on?

En.
2 aastat tagasi

Jumal tänatud, et viimasel kümnendil on rajatud vanalinna hooneid, mis ei vastandu otseselt ajaloolise miljööga nagu alles hiljuti arusaam ‘heast arhitektuurist’ nõudis (so. rohkem klaasi, vineeri, betooni ja asümmeetriat!). Lahe t. hotell keeras lausa vindi peale – tõestas, et puitpitsilise õhustiku alalhoidmiseks võib ära kasutada isegi veneaegset koleehitist. Ent kunagi ei tea, mis saab edasi. Wiedemanni võimla ja Kaluri tänava uus kortermaja ei jää ilmselt viimasteks omasugusteks. Mis saab Posti tänaval lõhatud pommist, ei tea sedagi.

Tjah
2 aastat tagasi

Kas tõesti Kaup – Kaubi, mitte Kaup – Kaupi?

KKK
2 aastat tagasi
Reply to  Tjah

Kask – Kase.
Ots – Otsa.
Sild – Silla.
Võrk – Võrgu.
Kaup – Kauba.
jne.

memm
2 aastat tagasi

Mind huvitab, mis asutus tegutseb endises Tori kõrtsis Vee tänaval

aga miks
2 aastat tagasi
Reply to  memm

peaks seal mingi asutus toimima? Kunagine elumaja ja veel varem vist kõrts.

memm
2 aastat tagasi
Reply to  aga miks

Kunagi oli jah kõrts, hiljem on seal vist korterid olnud. Mingil ajal oli jutt, et tuleb tavandibüroo, siis teadis keegi, et hoopis majutuskoht. Igaljuhul on see hästi ilusa väljanägemise saanud. Minu poolest võib see ka eramuna kasutuses olla- lihtsalt puhtast uudishimust küsisin.

Hmmm
2 aastat tagasi

Tavaline. Ei midagi erilist.

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  Hmmm

ikka väga suur muutus on tehtud ju, tundmatuseni uuendatud vana kolemaja. Mis tavaline.

Kehitan õlgu
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

Mind hotelli potentsiaalse külastajana ei huvita hoone ajalugu. Hotellina pole tõesti midagi erilist. Täiesti tavaline.

Gen
2 aastat tagasi

Suur tänu tegijatele,kes raske raha ehituse alla panid. Koht on hea ja tulemus väga ilus- kindlasti saab kunagi koroonast jagu ja hotell teenib end kuhjaga tasa ! Ehk lühidalt- Haapsalus on hea,mida näitavad ka tõusvad kinnisvara hinnad. Olen siin sündinud ja 64 aastat elanud ning kindlasti kolivad mu lapsed Tallinnast kunagi siia tagasi.

Tanel
2 aastat tagasi

See on äge, et inimesed teevad kandilisest peldikust sellise pärli. Kuid kummaline, et paljud ei oska eeskuju ilusatelt projektidelt võtta ja ehitavad mingeid alajaamu meenutavaid peldikuid. Üks on Tallinna mnt ääres. Vanalinnast õnneks kaugel kuid üks koledamaid kärakaid kerkib parasjagu Rüütli tänavale ja aru ma ei saa kuidas see võimalik on. Ise küll sellisel objektil kaasa ei töötaks, isegi siis kui seekleid palju saaks. Loodan, et inimesed enne kui oma rahadega siin ehitama hakkavad leiavad paremaid eeskujusi kui peldikud ja alajaamad. Uusehitistest sobiks eeskujuks Veske, Taali või Engmani maja ja nüüd ka vana arvutusjaam.

Heh naljamees
2 aastat tagasi
Reply to  Tanel

Küll sa piisava arvu seeklite eest käega lööks oma praegustele lubadustele.

Tanel
2 aastat tagasi
Reply to  Heh naljamees

Su jutus on iva kuid mul on seekleid piisavalt. Jätkub omale ja veel mujalegi , seega oma sõnu ka antud juhul sööma ei pea. Kuid kui raha puudus pitsitab siis kellegile etteheidet teha on tõesti inetu seega võtan natuke teise hoiaku. Tänud tähelepanu eest!

Mees
2 aastat tagasi
Reply to  Tanel

Need Taneli poolt nimetatud majad on igavad, uniste, vanemate inimeste omad. Maja võiks olla lõbusama väljanägemisega. Kivist ja rohkem klaasi. Kuid sellesse piirkonda ilmselt ei ole lubatut midagi paremat, mis tõesti vaatamisel suu lahti võtaks. Viimati valminud majale annaks hinde hea, aga mitte väga hea.

Huvitav
2 aastat tagasi

Pildi pealt h.i paimjoš kus see asub. Mingi bussipeatus ka nagu, aadress hästi ei näe, aga mingi laulasmaa 41 vist, ei tea, aru ei saa.

kelle asi
2 aastat tagasi

kust ja kellelt saadi…. Tähtis on tahtmine ja tulemus. Hästi tehtud vajalik ja ilus maja.