Lääneranna koalitsioon mõtles viimasel hetkel ringi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Osa Lääneranna valla koroonarahast läheb Lihula õigeusu kiriku varemete konserveerimiseks. Foto: Urmas Lauri

Osa Lääneranna valla koroonarahast läheb Lihula õigeusu kiriku varemete konserveerimiseks. Foto: Urmas Lauri

Lääneranna vald jagab koroonatoetuse Lihula õigeusu kiriku varemete konserveerimise ja Vatla mõisahoone sissepääsu restaureerimiseks, Metsküla algkooli uus tiib jääb ootama paremaid aegu.

Tänasel Lääneranna vallavolikogu selle koosseisu viimasel istungil otsustatakse COVID-19 eriolukorra investeeringutoetuse taotlemine. Otsustamisega on kiire, sest koroonaraha kasutamise objektid tuleb kinnitamiseks esitada hiljemalt 1. detsembriks. Läänerannale on eraldatud koroonatoetust kuni 152 000 eurot, mille vald soovis esimese hooga kasutada Vatla kergliikustee ehitamiseks, kuid esmaspäeval otsustas koalitsioon anda raha õigeusu kirikule ja Vatla mõisale.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
24 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaan Kruus
2 aastat tagasi

Usun jah seda konserveerimist.Hea lubadus jälle võtta.Olin Lihulas kinomehaanik kui toimusid praeguse ehituspoe saalis partei koosolekud ennem kinoseasnsi algust .Siis tuli ka proua Maie saalist välja ja ütles tead Jaan minul hakkas kohe kergem nüüd otsustasime lõpuks selle kiriku konserveerida.Seepeale vastasin, et seda ju pole tegudega tehtud vaid ainult mingi koosolek.Proua pahandas kui ütlesin ,et ei seda tule.Ei tulnudki.Siis tehti projekt kiriku hoonesse kino saal.Oi mis sinna kõik lubatud on.
Viibisin ka ise pidulikul torni mahatõmbamise üritusel.Selles saati kisub Lihulas vist kiiva.

Tolmurull ja Pudi-padi
2 aastat tagasi
Reply to  Jaan Kruus

Lääneranna postuumse aukodaniku lesk Maarja Pikkmets on öelnud: “Inimestele, kes nüüd tagaselja näpuga näitavad ja targutavad, tooksin võrdluse: kui te kunagi olete pidanud kodus suurpuhastust tegema, siis teate, et enne kui maja prillikivina läigib, valitseb tubades segadus, sest iga kapinurga tagant ja diivanipadja alt tuleb välja omajagu tolmurulle, mis tuleb minema pühkida. Igal pool vedeleb pudi-padi, millele kõigele oma koht on vaja leida.”

XXL
2 aastat tagasi

Kas kergliiklustee ei oleks olulisem kui mingi vene kiriku varemed või mõisahoone sissepääs??

volli
2 aastat tagasi

Kui kirikul katus peal, tulen ma jumalateenistusele. Need on uskumatult ülendavad asjad.
Äitäh

Ilo
2 aastat tagasi
Reply to  volli

Kirikuhoone tulevik pole otsustatud. Kuidas või miks see hoone üldse vallale kuulub! Valla arengukava mina ei tea. Ainus valimislubadus “kiriku” kohta on T. L-lt, kes kirjutab – vene kirikusse tuleb galerii. Muidugi, üks ei välista teist. Kirikuhoonetele uue (algupärast erineva) otstarbe leidmine on maalilmas küllalt levinud praktika. Aga Lihulas vaataks seda hoonet veel pisut laiema pilguga, nimelt, kui tuleb balti-saksa muuseum, siis vene kirik mõjub seal veel rohkem võõrkehana. Lihula vajab eriti oma väiksuse ja Tallinna mnt. erilisuse tõttu ajalugu hindavat visiooni, mitte vigureid. Eks see kirik oli (ja on) ka üks vigur tsaariajast, ansablilisust ta ei moodusta. Moodsate vigurite… Loe rohkem »

Mina
2 aastat tagasi
Reply to  Ilo

Hea avaliku ruumi jutust võiks ka konservi teha : )

Hellat
2 aastat tagasi
Reply to  volli

Hakkab aga astuma

Mina
2 aastat tagasi
Reply to  volli

Tulen ka. On jah ülendavad asjad. Aitäh minugi poolt.

Uh-uu
2 aastat tagasi

Hambutu, lõpuks on ikka suvitajad süüdi, et veerandsajandiga pole õitsengut saabunud. Miks ei saa üks, ei saa tähenda miks saab teine. Tõesti, nagu turismireisil kanadega krokodille söödaksid.

Häbi ja Au
2 aastat tagasi
Reply to  Uh-uu

Tiina Lobja käib Lihulas jalutamas ja heast avalikust ruumist jutustamas ning paneb internetti hobusepilte.

Kas...
2 aastat tagasi
Reply to  Häbi ja Au

…paljaste hobuste pilte?

Häbi ja Au
2 aastat tagasi
Reply to  Kas...

Jah, täitsa paljaste hobuste pilte.

uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Laseme ehitise ära laguneda siis konserveerime ja ootame veel kuniks lammutamiseks küps.Samas seisus on ka Väike Lähtru kirik jne.
Kui aastaid pole leitud vajadust neid taastada siis tehke tulevastele põlvedele heategu st.lammutage !

Mõistuse Hääl
2 aastat tagasi

Arno Peksar on lubanud, et mina võidan : )

Häbi ja Au
2 aastat tagasi

Meie sellest istungist osa ei võta.

Artikli lõpp
2 aastat tagasi

“Opositsiooniliidri Peksari sõnul on see omaette küsimus, millisele seisukohale peaks volikogu eelarvestrateegia suhtes jääma. Enne kui otsustada, milliseid objekte strateegiasse lisada, tuleks üle vaadata valla arengukava. “Eks me hakkame arutama, kas järgmiseks aastaks on mõistlik midagi sisse panna. Vastu tuleb ta mingil kujul siiski võtta,” ütles Peksar.”

Krista Kallavus
2 aastat tagasi

Tegemist on eelkõige Metsküla raamatukogule uute ruumide saamisega. Kooli külge oli mõte teha, et lastel oleks lähem oma silmaringi, kirjanduse jm tunde teha, milleks praegugi raamatukogus käiakse ning et koos rahvamajaga kujuneks orgaaniline külakeskus. Praeguses tühjas kortermajas jäätub talvel vesi ja tualetiks on renditud plastkonteiner. Lugejaid on sadakond. Valik on kas kasu saab surnud kivi või elavad inimesed. Mõelge veidi enne otsustamist!

Kahjuks...
2 aastat tagasi

…pole Metsküla ainus koht kõnealuses maanurgas, kus pikisilmi ja pisut väsinult paremaid aegu oodatakse : (

Mati Põdra
2 aastat tagasi
Reply to  Kahjuks...

Jah, loomulikult on samas seisus ka Varbla ja eriti Koonga kaugem ots. Aga üks teatud seltskond jätkab oma kangekaelset jura, et Lääneranna vald ongi sama mis Lihula.

Mati Põdra
2 aastat tagasi

Volikogu istung algab alles kell 14:00, ja otsus on langetatud siis, kui volikogu liikmete enamus on selle poolt hääletanud. Kuidas saab panna tulevikus toimuvale sündmusele minevikus pealkirja?

Janek jõõdrest
2 aastat tagasi

Ridala ootab ka kergliiklusteed.
Juba 30 aastat! Sama kaua kui suki suki pukis on olnud. Mõttekoht…..

rae
2 aastat tagasi

Kas Ridala vald kaotati 30 aastat tagasi?