Kiik: Eesti alustab üle 65aastastele kolmandate vaktsiinide tegemisega

BNS

Pühapäeval vaktsineerib Läänemaa haigla sada üle 65aastast inimest. Foto: Urmas Lauri
Eakad saavad kolmanda vaktsiinidoosi. Foto: Urmas Lauri

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik märkis kolmapäevasel pressikonverentsil COVID-19 olukorra kohta Eestis, et alustatakse tõhustusdoosidega üle 65aastastele.

Kiige sõnul saavad tõhustusdoosi esmases järjekorras hooldekodu elanikud ja üle 65aastased elanikud, kelle puhul soovitatakse ja võimaldatakse doose, kui vaktsineerimisest on möödas kuus kuud.

„Me näeme ülitugevat ja selget seost, mida kõrgem on vaktsineerimise hõlmatus, seda madalam on piirkonnas ka nakkuse levik,” kinnitas ta.

Kiige sõnul on suurusjärgus 70 protsenti nakatunutest vaktsineerimata. „Me näeme jätkuvalt, et haiglaravil domineerivad just vaktsineerimata inimesed ning  praeguses viirusekasvu olukorras on ülioluline, et need, kes on veel kahtlevad jõuaks esimesel võimalusel vaktsineerima,” ütles Kiik.

Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepp märkis, et kuna hospitaliseeritute arv on siiski madalam kui varasemalt, annab see kindlust, et vaktsineerimisest on kasu. Samas nentis ta, et eelmisel nädalal oli murettekitavaks asjaolu, et viirus hakkas levima ka eakamate seas ning see võib mõjutada haiglaravi.

„Prognooside kohaselt näeme nädala pärast haiglates ligi 300 koroonapatsienti. Plaanilise ravi jätkamiseks on oluline, et vaktsineeritakse esimesel võimalusel,” ütles Sepp.

Tema sõnul on nakatumiskordaja kolmapäevase seisuga 1,2 ja sarnase trendi jätkudes võib  punasesse tasemesse jõuda juba oktoobri teises pooles.

„Seni oleme näinud, et viirus stabiliseerub Lõuna-Eesti maakondades, kuid nakatumine on kasvanud Harjumaal ja Ida-Virumaal. Harjumaal mõjutab viiruse leviku kasv ka Eesti üldiseid nakatumisnäitajaid,” nentis ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Salla Salme
2 aastat tagasi

Ja mis see aitab! Kõik süstitud jäävad uuesti haigeks ja surevad, kokkuvõttes midagi ei muutu 🙁
Seda raha, mis mürgile kulub, saaks ju pensionide tõstmiseks kasutada.

Äkre
2 aastat tagasi

Miks ajakirjandus levitab vandenõuteoreetkute kolmandate süstide vajaduse hirmujuttu?? Ei tule mingeid kolmandaid süste, see on vandenõuteooria!!

Ehh
2 aastat tagasi

Paljuks ei lähe või? See pole küll enam lahendus, et võtame aga järgmise doosi. Kui kaks ei aidanud, miks see kolmaski peaks aitama jääb arusaamatuks.

loterii-allegrii
2 aastat tagasi
Reply to  Ehh

Kolm pidi olema kohtu seadus. See on nagu kasiinos esimest korda võidad. Mõni ütleb, et aitab küll- see on algaja õnn…aga ikka lähed ja proovid, sest mine tea, äkki näkkab uuesti.