Päästeamet: Läänemaa haridusasutuste tuleohutus on üldjoontes hea

Lääne Elu

info@le.ee

Haapsalu põhikooli arhitektuurikonkursi võitis arhitektuuribüroo 3+1 arhitektid kavandiga "Lips". Selle järgi maja ehitatigi. Foto: Urmas Lauri

Martna kool. Foto: Urmas Lauri

Päästeamet leidis Läänemaal kontrollitud seismest haridusasutusest küll mõningaid vigu, kuid üldpilt on haridusasutuste tuleohutuse seisukohast hea.

Kontrollreide läbi viinud ohutusjärelevalve büroo inspektor Piret Laanesoo sõnul leidus kõikides asutustes mõningaid vigu, kuid enamus probleemidest, millele inspektor tähelepanu juhtis, kõrvaldati koheselt. Ühtegi väärteomenetlust ei alustatud.

„Kõige enam muret valmistavad haridusasutustes evakuatsiooni- ja väljumisteed. Neljal korral puudusid evakuatsiooniväljapääsudel libliklukud, ühel korral oli tegemata evakuatsioonivalgustuse aastane hooldus ning osad valgustid ei toiminud,“ ütles Laanesoo.

„Kontrollkäikudel tõdesime, et haridusasutuste juhid seisavad hea selle eest, et keskkond oleks turvaline ning ohutusnõuded täidetud. Puudused ilmnevad eelkõige siis, kui on vahetunud asutuse juht või tuleohutuse eest vastutavaks määratud isik. Reeglina aga parandatakse needki vead kiiresti,“ lisas Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhataja Indrek Laanepõld.
 
Laanepõld ütles, et iga asutuse juhtkonna südameasi peab olema teha kõik endast olenev, et hooned oleksid seal viibijatele turvalised. „Tuleohutusnõuded peavad olema täidetud igal ajahetkel, mitte ainult inspektori külaskäigu ajal. Hoonetes viibivad lapsed on korras süsteemide puhul paremini kaitstud ja evakueerimine ohu korral toimub takistusteta. Hästi koolitatud personal ja korras paigaldised annavad turvatunde nii  asutuses viibivatele lastele ja õpetajatele, kui lapsevanematele,“ lausus Laanepõld.
 
Päästeamet kontrollib tuleohutusnõuete täitmist pidevalt, kuid lisaks tehakse reididena kontrollkäike kogu Eestis. Süstemaatilised kontrollkäigud annavad tuleohutuse olukorrast realistlikuma ülevaate.
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments