Galerii: Haapsalu staadionil toimus 16. heategevusjooks

Elen Freivald

elen@le.ee

Heategevusjooks Haapsalu staadionil. Foto: Elen Freivald
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 51

Fotod: Elen Freivald

Täna toimusid üle Eesti 16. heategevuslikud teatejooksud, mille eesmärk on koguda raha Haapsalu taastusravihaiglale.

Päevajuhi rollis oli Haapsalu noortekeskuse direktor Reelika Ender. „Olge tervitatud 39 võistkonda üle Läänemaa. Teid on täna siin kokku 312, mis on päris suur arv,“ ütles Ender. Seejärel tervitas Ender iga maakonna jooksjaid eraldi hüüdes välja kooli nime, millele järgnes jooksjate tugev aplaus.

„Täna on teil seljas särgid, millel on väga tähtis number 9007777. Sellele numbrile helistades on võimalik toetada Haapsalu Neuroloogilist Rehabilitatsioonikeskust. Ühe kõne hind on seitse eurot,“ lisas Ender.

Direktor soovitas jooksjatel koju minnes näidata särki ka vanematele, et võimalusel anda ka enda poolt panus.

Ender luges noortele ette ka president Kersti Kaljulaidi tervituskõne, kes viibis hetkel New Yorkis. „Ent ka teisel pool Atlandi ookeani, olen teile ääretult tänulik ja teie üle uhke. Mul on hea meel, et lõbusa sporditegemise kaudu tahate te kõik teha head neile eakaaslastele, kes senisest jooksust liikumistakistuse tõttu ise osa võtta ei saa,“ edastas Ender Kaljulaidi sõnumi.

Avasõnad andis omaltpoolt ka Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse juht Toomas Dannenberg. „Head jooksuhuvilised, kas olete valmis?“ uuris Dannenberg jooksjatelt, millel järgnes kõvahäälne jaa.

Dannenberg tänas HNRK nimel kõiki jooksuhuvilisi. „Te teete ühe väga suure heateo,“ ütles Dannenberg. Tema sõnul osales tänasel heategevusjooksul üle Eesti kokku rohkem kui 11 000 last 28 kohast. „Liikumine teeb head ja liikumine teeb rõõmsaks,“ ütles Dannenberg.

Avajooksu tegid HNRK noored jooksjad, mil tublimad soovisid omaalgatusel joosta pool staadioni ringi, kuigi eesmärk oli joosta mõnedkümned meetrid, et heategevusjooks avatuks kuulutada. „Meie teatejooks on alanud,“ hüüdis Ender.

Enne Läänemaa koolinoorte jooksmist tegid oma etteaste Haapsalu JJ-Streeti tänavatantsu noored, kes peale oma esinemist viisid koos noortega läbi ka soojendustrenni. „Me teeme teile ühe esinemise ja siis me teeme ühe ägeda soojenduse, kus te saate iseend jooksmiseks valmis panna,“ ütles Haapsalu JJ-Streeti treener Janeli Kunnberg.

Lisaks JJ-Streeti soojendusele palus Ender noortel enne päris teatejooksu joosta soojenduseks üks staadioniring. „Ja nüüd soojendusringile,“ ütles Ender.

Läänemaa koolilaste jooksud said alguse neljanda klassiga. Jooksud lõpetasid põhikooli üheksandad. „Teatepulgaks nagu iga aasta on Mesikäpa küpsise pakk,“ ütles Ender.

Kokku olid jooksma oodatud üheksa Läänemaa kooli jooksjad, kuid Martna põhikooli oli esindamas üks kaheksaliikmeline võistkond, mille tõttu osalemine tänavu ära jäeti.

Osalejad Läänemaa koolidest:

  • Haapsalu põhikool: 19 võistkonda
  • Haapsalu linna algkool: 8 võistkonda
  • Noarootsi kool: 5 võistkonda
  • Ridala kool: 2 võistkonda
  • Viigi, Uuemõisa Algkool, Oru ja Taeblas – kõigis 1 võistkond
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments