Tuleva nädala laupäeval on promenaadil Arvo Tarmula mälestusõhtu

Arvo Tarmula. Foto: Andres Hion

Sõbrad korraldavad 25. septembri õhtul fotograaf Arvo Tarmulale mälestusõhtu.

Ürituse korraldaja Mari-Liis Parbus ütles, et kui kuulis Tarmula surmast, tekkis tal tunne, et sellist õhtut on vaja. „Peame mäletama inimest, kes tegi oma tööd sellise kire ja pühendumusega. Selliseid inimesi jääb üha vähemaks,” ütles Parbus. „Arvo Tarmula oli Haapsalu linna suurkuju, keda peame mäletama ja seadma eeskujuks nii meile endile kui ka meie lastele.”

Parbus konsulteeris ka Arvo tütre Kai Tarmulaga ja Haapsalu fotoklubiga – kõik olid mälestusõhtu korraldamisega päri. Parbuse sõnul on mälestusõhtule oodatud kõik, kes Arvot hindasid.

Mälestusõhtu asukohaks on valitud just promenaad, sest Arvo käis seal pea iga päev pildistamas.

Mälestusõhtu algab 25. septembril kell 19 kogunemisega kuursaali juurde, sõna võtab EELK piiskop Tiit Salumäe. Seejärel süütavad kohaletulnud promenaadil küünlad ja suunavad hetk peale päikeseloojangut välgud – fotoaparaadi või nutitelefoni – taeva poole ja valgustavad Arvo teed, sest 25. septembril täitub 40 päeva Arvo surmast. „Öeldakse, et just 40. päeval jätab inimese hing kõige maisega hüvasti ja liigub sinna, kus ajal pole tähtust ja mateeria on tühine,” kirjutas Parbus ürituse tutvustuses. „See õhtu saab olema Arvole ja tema elutööle tagasihoidlikuks austusavalduseks.”

Läänemaa ja Lääne Elu fotograaf Arvo Tarmula suri ootamatult 15. augustil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments