Transpordiamet alustab suursaarte parvlaevaühenduse uue hanke ettevalmistamisega

Lääne Elu

info@le.ee

Parvlaev Tiiu. Foto: Malle-Liisa Raigla

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium andis transpordiametile suunise alustada Hiiumaa ja Saaremaa mandrivahelise parvlaevaliikluse hanke ettevalmistustega aastateks 2026-2036. Järgmiselt teenindusperioodilt oodatakse liinidele keskkonnasäästlikumaid laevu, et vähendada laevanduse jalajälge keskkonnale.

„Soovime pikaajalise lepingu hanke varakult välja kuulutada, et anda turuosalistele piisavalt aega ettevalmistusteks,“ lausus majandus- ja taristuminister Taavi Aas. „Peame igal sammul vähendama kogu transpordisektori jalajälge ning seetõttu seame uues suursaarte opereerimishankes üheks peamiseks kvalifitseerumiseks kõikide laevade keskkonnasõbralikkuse,“ lisas Aas. „Mõistagi peab teenus jätkuma mõlemal liinil vähemalt samas mahus ja kvaliteediga kui täna,“ lisas ta.

Sel aastal saab opereerimishanget ettevalmistades paika tehniline kirjeldus ning viiakse läbi ekspertide ja kohalike elanike kaasamine. Hange on plaanis kuulutada välja 2022. aasta esimeses pooles.

2016-2026 aastatel teenindab Hiiumaa ja Saaremaa laevaliine TS Laevad OÜ nelja parvlaevaga. Kehtivas lepingus on riigile jäetud võimalus soovi korral laevad TS Laevadelt ära osta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
mnjah...
2 aastat tagasi

hea teada, et juhuslikult on kohalikud valimised ka tulemas- saab üritust loominguliselt korraldada.