14

Eesti hakkab tegema kolmandaid koroonavaktsiini doose

Lääne Elu

info@le.ee

Sotsiaalminister Tanel Kiik (Keskerakond). Foto: Arvo Tarmula
Minister Tanel Kiik (Keskerakond). Foto: Arvo Tarmula

Tervise- ja tööministerTanel Kiik ütles valitsuse pressikonverentsil, et peagi hakkavad teatud diagnoosidega inimesed saama koroonaviiruse tõhustusdoose ehk kolmandaid vaktsiinidoose.

„Riiklik immunoprofülaktika ekspertkomisjon arutas seda küsimust teisipäeval, leppis kokku konkreetsed diagnoosid.  Suurusärgus 20 000-30 000 inimest, kelle puhul nende seisund või immuunsüsteem eeldab kolme doosiga vaktsineerimist või lisadoosi tegemist. Nendega alustavad haiglad ja tervishoiuasutused lähiajal,” ütles Kiik.

Kiige sõnul on Pfizer andnud sisse kolmanda doosi müügiloa taotluse. „Meie plaan on alustada oktoobris hooldekodude elanike ja töötajate ning kõrgemas ohus olevate meditsiinitöötajate vaktsineerimist tõhustusdoosiga,” ütles Kiik.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Jänku Juta
Jänku Juta

Lõpetage ometi need jubedad inimkatsed ja hirmutamised,kui palju keegi surnud jne.
Kas see on ainus diagnoos,millesse teise ilma minnakse?

Jaanus
Jaanus

Pommuudis – Eesti hakkab tegema vaktsiini doose! See kirjatsura ei tea üldse sõnade tähendust ja tahab ajairjanik või reporter olla.

naine
naine

inimesed võiks end vaktsineerida, mis kasu on sellest et osa inimesi süstib end kolmas, neljas või viies kord. Meil jääb ju ikkagi suur arv neid kes pole üldse vaktsiini saanud.Siin tekib ka küsimus,miks mina,vaktsineeritud,pean end pideval süstima, kui mõni ei kavatasegi seda teha. Selline lähenemine pole õige….

Nojah aga
Nojah aga

Ega te ei peagi. Vaktsineerimine on vabatahtlik ja nii see jääb olemagi. Gripivakrsiini jne on kõik ju inimeste enda valik. Kes arvab, et tunneb end vaktsineerides turvaliselt, andku minna. Mis teistel sellest.

Rosingu Kalle
Rosingu Kalle

Ah , nende penskaritega vast suurt mõtet vaielda pole .

Covid
Covid

Kas oleks jõuludeks võimalik ka 4 doosi saada?

Marju
Marju

Ma sain juba tutvuse kaudu kolmanda sutsu kätte, nagu Priske kunagi.

Oled
Oled

Sa Tanel ise vaktsineeritud?

Tasuta saab!
Tasuta saab!

Suur tänu armastatud valitsusele, kes hoolitseb nii ennast-unustavalt oma rahva eest ja meile tasuta süste võimaldab!

Rosingu Kalle
Rosingu Kalle

Täna õhtul 22.00 kõik vilgutama keldrisse .

Pamp
Pamp

Hmm , ma juba mitu päeva keldris vilgutan , kasu pole .

Kaie.
Kaie.

Et siis tulevad kolmanda doosi saanutele uued vaktsineerimise tõendid?

Ei tea
Ei tea

Ikka jah. Eraldi paber selle jaoks. Varsti peab iga vaktsineeritu endale sekretäri appi palkama, kes neid pabereid ja tõendeid kenasti korras hoiab. Neljas ja viies doos pole ju ka enam mägede taga ning seda peab saama ka kuidagi tõestada.

Oijah
Oijah

jajah, nii kui covidisse nakatud, kohe trummi taha pikali. Hahaa, jälle üks rumalus.

wpDiscuz