Kärt Lusmägi on aasta õpetaja konkursil nominent

Kärt Lusmägi. Foto: Eduard Laur

Üle-eestilise aasta õpetaja konkursil nomineeriti ainsa läänlasena Lääne-Nigula valla koolipsühholoog Kärt Lusmägi.

Oru, Palivere, Risti ja Nõva koolis psühholoogina töötav Lusmägi on nomineeritud aasta tugispetsialisti kategoorias.

Lisaks tugispetsialistidele antakse konkursil välja ka aasta lasteaiaõpetaja, aasta klassiõpetaja, klassijuhataja, põhikooli aineõpetaja, gümnaasiumiõpetaja, kutseõpetaja, huvialaõpetaja, õppejõu, õppeasutuse juhi, hariduse sõbra ja haridusteo tiitlid.

Nominentide hulgast kuulutatakse laureaadid välja 2. oktoobril Ugala teatris aasta õpetaja galal „Eestimaa õpib ja tänab“.

„Üha enam noori asub õpetajaks õppima – see on kindel märk, et nende õpetajad on teinud tööd innustaval moel,“ sõnas minister Liina Kersna. „Aasta õpetaja galal tunnustame pühendunud õpetajaid, kelle sõnadel, hinnangutel, tegudel ja usul õpilastesse on olnud suur mõju,“ lisas ta.

Heameelt tundis minister ka selle üle, et õpetajate ning teiste haridustöötajate silmapaistvalt hea töö märkamine ja nende kandidatuuri ülesseadmine riiklikul konkursil on tugevalt kanda kinnitanud. Kandidaate esitati sel aastal üle tuhande viiesaja. „Tänan kõiki õpilasi, lapsevanemaid, haridusasutuste töötajaid ja pidajaid, kes võtsid selle aja, et õpetaja, tugispetsialist, haridusasutuse juht või koostööpartner konkursile esitada,“ tunnustas Liina Kersna.

Vabariigi Valitsus määrab silmapaistvate tööalaste saavutuste eest haridustöötajatele sel aastal neljandat korda kümme riiklikku aastapreemiat ning kuni kolm elutööpreemiat. Riikliku aastapreemia suurus on 10 000 eurot ja elutööpreemia suurus 65 000 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments