3

Kõige sajusem oli august Lääne-Nigulas

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Augustis alanud kauaoodatud sajud lõpetasid pikalt püsinud kuivuse. Õhutemperatuur oli ilmateenistuse andmeil keskmisest madalam ja päikest samuti keskmisest vähem.

„Kuu möödus kõikjal Eestimaal väga sajuselt – siin-seal tuli kuu jooksul vihmavett enam kui kaks kuu sajunormi, vaid üksikutes kohtades oli sademeid alla normi,” ütles ilmavaatluse osakonna juhataja Miina Krabbi. Eesti keskmine sajuhulk oli 121 mm, seega 150% normist (norm 81 mm).

Kõige sajusem oli august Lääne-Nigula meteoroloogiajamas, kus augustikuu sajurekordiks mõõdeti 211 mm ehk 265% kuu sajunormist (norm 80 mm). Uue augustikuu sajurekordi sai ka Heltermaa, kus mõõdeti kuu sajuhulgaks 172 mm (norm 84 mm).

Arvestatuna 1961. aastast on tänavune august sademete rohkuselt 10. kohal. Rekordiliselt sajune oli august 2008. aastal, mil Eesti keskmisena sadas 166 mm.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Maakas
Maakas

Vihm kulus ju väga-väga ära!

vallatu elanik
vallatu elanik

Riigi ilmateenistus näitab Haapsalu 238,2 mm sademeid augustis

wpDiscuz