Nõva elanike mälestustest ilmus raamat “Rahutud aastad”

20. augustil tähistasid Nõva elanikud taasiseseisvumise 30. aastapäeva, süütasid mälestussamba juures küünlad, kontserdi andsid Nõva ja Saue koorid ja esitleti raamatut “Rahutud aastad”, mis koondab lugusid sõja jalus olnud inimeste mälestustest.

Paljud lahkusid Rootsi ja Soome, sealt edasi Ameerikasse ja Kanadasse, paljud küüditati Siberisse, paljud läksid metsa pakku, aga mitmed tulid ka Nõvale tagasi. Lugude kirjutajaid on paljudest küladest: Perakülast, Nõmmemaalt, Vaisist, Tusarist, Eritast, Hindastest, Varikult, Rannakülast ja Nõvalt, aga ka kaugemalt, Rootsist, kuhu paljud sõja jalust pagesid.

Oli ilus õhtu – kohale oli tulnud terve saalitäis rahvast. Palju oli jutustamist, uue raamatu uudistamist ja mälestuste jagamist.

“Rahutute aastate” suurautorid on Silja Silver, Andi Kivinukk ja Õnne Rüütel. Teisi kaasaitajaid ei jõuagi ära mainida – nimed jookseksid lõputult nagu filmide lõputiitrid.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments