Politsei tabas tubakatooteid ja alkoholi tarvitavad noored

Möödunud nädalal sai Haapsalu politsei 23 väljakutset, alustas neljal korral kriminaalmenetlust 104 korral väärteomenetlust, millest sada olid liiklusalased rikkumised.

Kahel korral olid autojuhid rooli istunud pärast alkoholi tarvitamist, ühel korral tuvastas politsei liiklusjärelevalve käigus lubadeta juhi ning viiel korral oli liikluses sõitval sõidukil tegemata tehnoülevaatus. Lisaks fikseeris politsei 72 korral piirkiiruse ületamise.

Kaks väärtegu alustati alaealistega, kes tarvitasid tubakatooteid ja alkoholi. „Palume lapsevanematel rääkida oma lastega ning selgitada neile alkoholi tervistkahjustavat mõju,” ütles Haapsalu politseijaoskonna juhtivuurija Vello Palmits.

Lisaks tabas politsei kahel korral pisivargad, kes üritasid varastada erinevaid tooteid kaubanduskeskustest.

„Terve nädala jooksul saime mitu teadet, kus inimestele helistati ning tutvustati ennast panga töötajana. Seejärel küsisid helistajad inimestelt isiklikke andmeid ning panka sisse logimiseks ning ülekande tegemiseks vajalikke paroole – Smart ID PIN1 ja PIN2. Siinkohal palume kõigil meeles pidada, et ükski pank ei võta inimesega ühendust telefoni või muu sotsiaalmeediakanali kaudu ega küsi tema isikukoodi ja Smart ID paroole. Juhul, kui te sellise kõne saate, siis on kõige turvalisem kõne koheselt katkestada ning anda sellest teada politseile. Mitte mingil juhul ei tohi võõrale helistaja avaldada enda andmeid,” rääkis Palmits.

Reedel, 23. juulil, kontrollis politsei autojuhtide kainust. Kokku puhutati 98 autojuhti, kellest kaks olid rooli istunud pärast alkoholi tarvitamist. Mõlema juhti suhtes alustati väärteomenetlust.

Nädalavahetusel sai politsei teate ka, et pargitud sõidukisse on jäetud lemmikloom. „Koheselt õnnestus ühendust saada sõiduki omanikuga ning koer võeti päikese käes olnud autost välja ning viidi päikese eest varju jahtuma. Tuletame kõigile lemmiklooma omanikele meelde, et kuumade ilmadega ei tohi lemmikloomi jätta autosse. Sarnaselt inimestele on neilgi oht saada liigses soojusest tingituna kuumarabandus,” ütles Palmits.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nojah
2 aastat tagasi

ainus rahakotti mittetappev lõbu noortele eesti väikelinnas ka keelatud peab olema

Jenkem
2 aastat tagasi

Ega kes see siis oma apsakaid siin lahata tahab..

Linlane
2 aastat tagasi

Aga mis juhtus eelmise nädala lõpus Tamme tn valgusfooriga ristmikul, kus osales ka politsei buss?

Vist
2 aastat tagasi
Reply to  Linlane

Õppused

Eino K.
2 aastat tagasi

kodus juuakse ja suitsetatakse nagu nõuka ajal, mis tahad lastest saada siis. Samasugused. Keegi siin oli kangesti vastu spordihallide ehitamisele linnas, no kui sportimisvõimalusi ka ei pakutaks, oleks linn neid kakerdajaid rohkem täis arvatavasti

Kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  Eino K.

Staadionile tehti ju uhke skate park. Ei osata ka seal ilma läbustamata olla. Prahti ja konisid kõik kohad täis. Prügikast seal samas kõrval.