Saueaugu teatritalu etendused jäävad Aleksander Eelmaa surma tõttu ära

BNS

Aleksander Eelmaa pidi lavastuses „Kadunud kodu” vikatiga muru niitma. Foto: Eduard Laur
Aleksander Eelmaa pidi lavastuses „Kadunud kodu” vikatiga heina niitma. Foto: Eduard Laur

Selleks suveks Saueaugu teatritallu plaanitud „Kadunud kodu” etendused jäävad näitleja Aleksander Eelmaa surma tõttu ära.

Ernst Enno tekstidel põhinev lavastus „Kadunud kodu” esietendus oli sel teisipäeval. Rohkem etendusi sel suvel ei tule. Saueaugu teatritalu ostab tagasi kõigi etenduste piletid.

Eelmaa on mänginud kõigis Saueaugu teatritalu lavastustes.

Draamateatri näitleja Aleksander Eelmaa suri kolmapäeval 74-aastasena.

Aleksander Eelmaa sündis 6. novembril 1946. aastal Viljandis. Aastatel 1976–1981 töötas ta Noorsooteatris, 1981–1990 Vanalinnastuudios, 1990–2006 Eesti Draamateatris ja 2007–2014 Tallinna Linnateatris, alates 2015. aastast jälle draamateatri näitleja.

Eelmaa pälvis Ants Lauteri preemia 1984. aastal, Suure Vankri auhinna 1996. aastal, Hea Teatri Auhinna 2004. aastal, kultuurkapitali aastapreemia 2005. aastal, Helmi Tohvelmani nimelise auhinna 2005. aastal ja Valgetähe IV klassi teenetemärgi 2004. aastal.

Tal on kolm last: näitleja ja lavastaja Taavi Eelmaa, teatrikunstnik Liisi Eelmaa ning Sander-Ott Eelmaa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Eduard
2 aastat tagasi

Asendamatuid ei ole olemas…või Sass oli äkki. Ei oskagi öelda. Aga Sass ei oleks kindlasti soovinud, et tema surma pärast etendus ära jääks.