Virtsu maanteejooksu võitsid Franko Reinhold ja Liliana Torn

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Fotod: Mariann Peksar

Laupäeval toimus Virtsus juba kolmandat korda Virtsu merepäeva 10kilomeetri maanteejooks.

Eelmisel aastal koroonatingimustes merepäeva ei toimunud, jooks aga küll. Sellel aastal aga oli juulikuu teisel laupäeval taas Virtsus väga palju jooksuhuvilisi ja muud rahvast.

Eelmisel aastal andis loodus jooksjatele pureda suure tormi. Jooskjatel tuli põgenda lausa langevate puude alt. Sellel aastal näitas kraadiklaas stardi hetkel aga lausa 31 soojakraadi ja sellega tuli starti 59 jooksusõpra, enam kui 20st jooksuklubist või koolist. Nüüd oli väga oluline jooksjatel jälgida just õiget tempot ja tervislikku seisundit. Jooksul oligi mõni katkestaja ja kaks jooksjat vajasid ka võistluse arsti sekkumist. Kuid kõik siiski laabus ja jooks oli väga pingeline.

Selle aasta jooksutrass oli korraldajate poolt maha joonistatud senistest kõige kiirem. 95% asfaldil ja kulges suures osas mööda vana raudteetammi, stardi ja finišiga Virtsu kooli juures.

Avalöögi andsid noorjooksjad 5kilomeetri distantsile. Suurt rõõmu tegi see, et stardijoonele kummardusid ka viis noorsportlast Lihula ja Virtsu koolidest.

Poiste jooksu esikoha võttis Timmo Kaasik. Igapäevaselt Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubis treeniv sportlane läbis jooksumaa ajaga 22.07,4. Väga oskuslikult oma tempot jaganud esikohamees võitis teist kohta Mihkel Piirsalut minuti ja 29 sekundiga. Ka kolmas koht kuulus Lääneranna valla noorele. 11-aastane Henry Kurnim sai ajaks 25.14,8. Henry tegeleb nii jalgpalli, kui kergejõustikuga.

Tüdrukute arvestuses tuli võitjaks Triathlon Estonia sportlane Karmel Jano. Võiduajaks märgiti talle 22.11,8. Teise-kolmanda koha said aga Virtsu kooli tublid jooksutüdrukud. Kertu Kesküla hõbedavääriline jooks tuli ajaga 27.59,9 ja Liis Kaisel jooksis end pronksile tulemusega 29.06,7. Tubli oli ka kolmas Virtsu kooli tüdruk. Helen Puuri, kes jooksis end ajaga 37.05,3 viiendaks.

Nii Timmo kui Kertu teenisid ka veel Lääneranna parima noorjooksja eriauhinnad.

Põhidistantsi naiste arvestuses võitis Liliana Torn. Jooksuklubi Täppsportlased jooksja sai naistest ainsana aja alla 40 minuti. Võiduajaks talle 39.54. See andis üldjärjestus 13. koha. Teisena lõpetas finišijoone Inga Kree, tema klubiks on SK Jooksupartner. Ajaks talle 42.42,8. Kolmas koht kuulus endisele Lääneranna valla sportlasele Katrin Lehtpuule, kes esindab FB Jooksmine nimelist klubi ja ajaks talle 43.50,4. Naiste esikuuik näiteks hoidis keskmist kilomeetri läbimise tempot 4.00-4.36 vahel. Meie oma valla parim naissportlane oli Mariliis Pikkar.

Meeste arvestuses sai esikoha Franko Reinhold. Jooksumees Franko tiimi esindav sportlane jooksis tulemuseks 34.20. Tema keskmine kilomeetri läbimise aeg oli 3.26. Teiseks jooksis end Täppsportlaste jooksumees Tarvi Tameri ajaga 34.44.0. Kolmas koht kuulus Enar Mustonenile. Treeningpartner jooksjale näitas finišikell ajaks 36.15,0. Napilt, 5,4 sekundiga kaotas poodiumikoha ja oli sellel korral neljas, Virtsu esimese maanteejookse võitja Martin Tarkpea. Lääneranna parim mees oli sellel korral Martin Murre.

Virtsu maanteejooksu toetasid väga paljud ettevõtted. Seega said auhinnakotid väga suured. Autasustamisele kutsuti iga vanusegrupi kuus parimat sportlast. Lisaks premeeriti Lääneranna valla iga grupi parimat. Lõpuks toimus ka veel loosimine ja premeeriti vabatahtlikke.

Jooksuvõistluse korraldavad igal aastal Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi ja perekond Kesamaa. Lisaks on abiks suur hulk vabatahtlikke.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Nii
2 aastat tagasi

Kes sai tüdrukute neljanda koha?