Merepäeva maantejooks toob laupäeval jooksusõbrad Virtsusse

Virtsu 2019 aasta maanteejooksu meeste võistluse esikuuik
Virtsu 2019. aasta maanteejooksu meeste võistluse esikuuik. Maris Raudsepp

Laupäeval, 11.juulil toimub Virtsus merepäeva II 10.kilomeetrine maanteejooks. Eelmisel aastal esimest korda toimunud jooksuvõistlus on jooksusõprade hulgas võitmas popullaarsust.

Hetkeseisuga, kolm päeva ennem starti on Virtsu jooksule registreerunud peaaegu sama palju sportlasi, kui eelmise aasta jooksule.

Jooks kannab endiselt nime Virtsu merepäeva jooks, kuigi üle 50 aasta Virtsus juuli teisel nädalavahetusel toimuv merepäevapidu sellel aastal esmakordselt ära jääb. Jooks toimub ja seda kindlaid reegleid ja ohutusnõudeid järgides.

Jooksu korraldajad Virtsu kooli kauaaegne õpetaja Jaanus Getreu ja kooli vilistlane Aare Kesamaa soovivad spordisõpradele pakkuda hea spordiürituse. Sellel aastal ootab jooksusõpru ka uus jooksutrass. Endiselt saavad jooksjad nautida Virtsu poolsaare ilusat loodust. Kavas ei ole ainult 10-kilomeetrine põhidistants. Ka noored, kuni 16-aastased sportlased saavad oma jooksurõõmu kätte – neile on kavas 5-kilomeetrine distants. Arvestust peetakse naiste ja meeste klassis eraldi, samuti neidude ja noormeeste klassis. Sportlasi ootab rikkalik auhinnalaud. Valminud on spetsiaalsed merepäevajooksu medalid. Auhinnalaua aitavad katta ettevõtted lähedalt ja kaugelt.

Stardis on mitmed Eesti tippjooksjad ja endised teiste spordialade tipptegijad. Samuti on rajale oodata mitmeid Virtsu kooli vilistlasi, kes jooksevad sulgemisohus kodukooli toetuseks. Jooksule saab registreerida Virtsu merepäevajooksu Facebooki lehel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments