Galerii: Ernst Enno haud sai kirsipuu

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 17
Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbus ja linnapea Urmas Sukles istutasid täna Ernst Enno hauale kirsipuu. Malle-Liisa Raigla

Haapsalu raamatukogu korraldas täna luuletaja Ernst Enno 145. sünniaastapäeva tähistamiseks kirjanduspäeva, mis algas Enno haua juures, kuhu Haapsalu linnavalitsuse esindajad istutasid kirsipuu.

Luuletaja lapselaps Elin Toona kirjutas oma viimases kirjas, et sooviks Ennode hauale kirsipuu istutamist, sest see oli luuletaja viimane soov – kevadel saavad inimesed nautida õiteilu ning sügisel linnukesed marju süüa. Kirsipuu istutamisega tegid algust Haapsalu linnapea Urmas Sukles ning aselinnapea Tõnu Parbus. Paar labidatäit mulda pani kirsipuule ka piiskop Tiit Salumäe ning raamatukogu töötaja Mati Puhm. Raamatukogu direktor Ilme Sepp kastis vastistutatud kirsipuud.

Edasi viis jalutuskäik Enno mälestussamba juurde, kus Sepp rääkis samba ajaloost ning seejärel Enno tuppa, mis asub endise Lääne maavalitsuse hoovipealses majas. Sepp rääkis, et Enno mälestustuba on seal viimast päeva. Homme alustavad nad asjade kokkupakkimist, sest riigikinnisvara, kellele hoone kuulub, tahab sinna teha kontoriruumid. Sepp lubas leida raamatukogus Ennole väärika mälestusnurga.

Edasi külastasid huvilised Haapsalu kunstikooli hoovigaleriis olevat rühmituse Haapsalu Valge Daami kirjastus illustratsioonide näitust „Ernst Enno ja teised luuletajad“.

Keskraamatukogu lugemissaalis oli Enno salongiõhtu, kus luuletajast räägivad kirjandusteadlane ja kirjanik Rein Veidemann, kirjanik ja kunstnik  Mathura; luuletaja, muusik ja religiooni uurija Siim Lill ning Saaremaal elav filosoof ja õpetaja Gennadi Noa.

Enno päeva lõpetas rühmituse Valge Daami kirjastuse liige Epp Ehasalu, kes on pannud kokku Enno sõnadele tehtud lauludest oma lemmikute valimiku meile kuulamiseks.

Samuti helistasid raamatukogutöötajad luuletaja lapselapsele Elin Toonale Floridasse.

Malle-Liisa Raigla fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments