Läänemaale uusi koroonaviirusega nakatunuid ei lisandunud

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Koroonatestimise telk. Foto: Andra Kirna
Koroonatestimise telk. Foto: Andra Kirna

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2950 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli sama palju kui ööpäev varem ehk 39, mis moodustab 1,3% testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 15 inimesel. Harjumaa uutest nakkusjuhtumitest 11 on Tallinnas. Ida-Virumaale lisandus 12, Lääne-Virumaale ja Tartumaale 3, Pärnumaale ja Raplamaale 2, Põlvamaale 1. Teistes maakondades uusi nakkusjuhte ei avastatud. Ühel juhul rahvastikuregistris elukoht puudus.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 28,8 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 1%. Läänemaal on haigestumus 9,78.

Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid 2, haiglaravi vajab 16 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 60 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 10 inimest (62,5%). Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud.

Ööpäeva jooksul manustati 7408 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 564 634 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 453 902 inimesel. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 67,6%. 70+ vanusegruppi on üle 60% vaktsineeritud kõikides maakondades, välja arvatud Ida-Virumaal.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments