Läänemaale ei lisandunud ühtegi koroonaviirusega nakatunut

Elen Freivald

elen@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 3495 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 34 ehk 1% testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 16 inimesel. Harjumaa uutest nakkusjuhtumitest 11 on Tallinnas. Ida-Virumaale lisandus 4, Viljandimaale 3, Tartumaale 2, Hiiumaale, Pärnumaale ja Võrumaale 1.

Teistes maakondades uusi nakkusjuhte ei avastatud. Kuuel juhul rahvastikuregistri järgne elukoht puudus.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 35,37 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 1%.

Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid 4, haiglaravi vajab 34 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 66 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 24 inimest (70,6%). Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud.

Ööpäeva jooksul manustati 7646 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 551 011 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 415 741 inimesel. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 67,3%. 70+ vanusegruppi on üle 60% vaktsineeritud kõikides maakondades, välja arvatud Ida-Virumaal.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments