Taeblas sõitis mikrobuss jalgratturile otsa (täiendatud kell 13.40)

Lääne Elu

info@le.ee

Täna kella 9.40 paiku juhtus Taeblas Tallinna maanteel ülekäigurajal raske avarii, kus osalesid mikrobuss Ford Transit ja jalgrattur.

58aastane jalgrattur, kohalik elanik, sai õnnetuses raskelt viga ning sündmuskohale saadeti lennusalga kopter, mis toimetas mehe Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Haapsalu politseijaoskonna välijuhi Lauri Põllula sõnul oli kannatanud olukord sel hetkel stabiilne.

Esialgsetel andmetel ületas kergliiklusteel Haapsalu suunas sõitnud jalgrattur ülekäigurajal sõiduteed ning jäi ette Haapsalu suunas sõitnud Fordile, mille roolis oli 35aastane mees. Fordis oli peale juhi veel kaks reisijat, kes viga ei saanud.

Peale õnnetust oli üks sõidurida liikluseks suletud, kopteri maandumise ajaks suleti mõlemad sõiduread. Tee avati liikluseks kell 11.19.

Mikrobussi roolis olnud mees oli kaine ja tal oli olemas ka vastava kategooria juhiluba. Õnnetuskohas on 50 km/h kiiruspiirang ja selle, kas Fordi juht sõitis lubatud kiirusega või ületas seda, selgitab Põllula sõnul välja juurdlus.

Taeblas ülekäigurajal on varemgi olnud raskeid liiklusõnnetusi, kuid mitte viimastel aastatel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ohjah...
2 aastat tagasi

Ega see “läänlaste elu” ei erine väga delfi debiilikust…
Sõna- ja lausekasutus on ikka masendav…

Hellat
2 aastat tagasi

Õnnetus ei juhtunud mitte Talinna maanteel, vaid Haapsalu maanteel. Tallinna maantee täiesti oledmas, aga mitte selle tee ääres

Nojah
2 aastat tagasi

Jalgrattur võib sebrat ületada sõites, see on täiesti seaduslik, aga tal puudub seda tehes eesõigus autode suhtes. Kõik sõltub sellest, kui suur oli bussi kiirus – kui see oli suurem kui lubatud 50km/h, võis rattur arvata, et auto liigub tavakiirusega ja ta jõuab ohutult üle, kuid tegelikult jäi suurema kiiruse tõttu alla.

Kodanik
2 aastat tagasi

Seal võid ka ratast käekõrval lükates alla jääda. Peale kaamerat antakse aga gaasi. Tallinna poolt tulles pole mingit põhjust kiirust vähendada.
Isegi Linnamäel paljud sõidavad kiiremini kui lubatud on. Kui närvid läbi tõmmatakse juba enne 50 ala või selle lõppu tuimalt mööda.

Misasja valetad
2 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Paari tola pärast ei ole vaja üldistada. Ei ole see asi nii halb midagi.

Kodanik
2 aastat tagasi

Minul pole mingeid hirme. Neid tolasid näeb iga päev ning mujalgi. Sõitku ennast kasti, mitte teisi.

Arvos
2 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Õige. Ning kui ei taha end kasti sõita, ronigu voki seljast maha ja siis ületagu teed, eeskirju täites.

Marko
2 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Kodanik, millised hirmud teil küll on. Kuidas nendega elada suudate?

Arvos
2 aastat tagasi

Pealkiri täiesti vale. Jalgrattur sõitis mikrobussile ette – on õige

Jaan
2 aastat tagasi

Tundub selle teksti järgi nii, et jalgrattur ja ford olid mõlemad suunaga Haapsalu poole.Jalgrattur keeras kindlasti tuimalt kergliikluse teelt ülelkäigu rajale ja nii naad kohtusid.
Praegu Haapsalus on nii, et iial ei tea kust mõni selle boltiga välja kargab.Ohtlike olukordi on juba juhtunud mitmeid.Naad ei vaata ja põrutavad julmalt ette.

kolla
2 aastat tagasi
Reply to  Jaan

Ega neist poltidest mutritest kahju ka pole.

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Jaan

Nemad- nad on see sõna.

vilu rohkem
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

…et nagu “nemad” ei olegi sõna? Mida sa nokid, kõik õige.

Kristel Sündeva
2 aastat tagasi

Minu abikaasa tuli kolm aastat tagasi Taeblas üle tee õiges kohas ja esimene auto peatus, teine teisest reast kihutas talle otsa. Õnneks oli õnnelik õnnetus, rullus üle katuse, telefon ja pangakaart katki ning jalal väike haav!!!

Arvos
2 aastat tagasi

Abikaasa tuli üle tee ja rullus üle katuse? Mis katus seal lähedal oli? Kas bussipeatus oli sealsamas või oli abikaasal omal mingi katus kaasas? Või on kõnekäände selline kui pea maad puudutas?

Vat?
2 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Rullus üle katuse ehk rullus üle talle otsa sõitnud auto katuse. Keeruline aru saada?

tähelepanu kõigile
2 aastat tagasi

Vaata seal pole neid ridu nii palju, et üks peatub ja teine sõidab. Kummaski suunas on ikka ainus rada, seal sõitis auto ja kohtus ratturiga. Kes on süüdi ei tea ja tegelikkuses ei muuda see suurt pilti, tulemus on see, et kahjuks viga sai inimene.

Vahur Reede, saarlane
2 aastat tagasi

Jah, kirjutises on kirjas “… JÄI ette Haapsalu suunas sõitnud Fordile…”, samas kogu ülejäänud olustiku kirjelduse põhjal “… SÕITIS ette Haapsalu suunas sõitnud Fordile…”

Postimehes on “täiendatud” osa veelgi jaburam – kirjutatakse mingist kiivri kandmise vajadusest. Kiiver ei asenda liiklusreeglite täitmist!

Vahur Reede, saarlane
2 aastat tagasi

Postimehes on nüüd asi “oluliselt täiendatud” ja saabki lugeda:
“…SÕITIS jalgrattur kergliiklustee ja sõidutee ristumiskohas ülekäigurajale ning ETTE seal liikunud Fordile.”

Vahur Reede, saarlane
2 aastat tagasi

Tundub, et probleem on Lääne Elu ajakirjanikus – kirjutisel “Kirimäel põrkasid kokku päästeauto ja sõiduauto” on sama autor ja täpselt sama moodi on asi serveeritud nii, et süüdi on see, kellele ette sõideti.

Kummaline maailm
2 aastat tagasi

Artiklist ei selgu, kas ülekäigurada ületati sõites või ratas käekõrval. Sellest sõltub süüdlane.

Arvos
2 aastat tagasi

Selgub ikka – ületas kergliiklusteel Haapsalu suunas sõitnud jalgrattur ülekäigurajal sõiduteed ning jäi ette. Kui ratas käekõrval siis on jalgratast lükkav jalakäija. Aga arvestades täiesti mõõda pealkirja, on muidugi kõik võimalik.

Vahur Reede, saarlane
2 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Arvos, ei ole juba 10 aastat nii, et “Kui ratas käekõrval siis on jalgratast lükkav jalakäija.”

Võta Liiklusseadus ette ja loe.