Kiirabi ja päästjad on hädas nummerdamata majade ja korteritega

Andra Kirna

andra@le.ee

Päästjad Andres Kaljura (vasakul) ja Andrus Eltmaa loevad korterinumbreid sageli fonolukkude kõrvalt. Foto: Andra Kirna

Päästjad Andres Kaljura (vasakul) ja Andrus Eltmaa loevad korterinumbreid sageli fonolukkude kõrvalt. Foto: Andra Kirna

Kuigi märtsist peab kortermajades olema teekond välisuksest korteriteni märgistatud, on paljud maja- ja korterinumbrid remontide käigus kaduma läinud.

Selle aasta märtsis hakkas kehtima nõue, et nii varem ehitatud kui ka uutes kortermajades peavad trepikoja välis- ja vaheuksed olema tähistatud numbrivahemikega ja korteriuksed numbriga. Kõrgemate kui kolmekorruseliste kortermajade puhul tuleb numbriga tähistada ka korrused. Tähistuse stiili ettekirjutatud ei ole, kuid numbrid peavad olema hõlpsalt nähtavad, leitavad ja selged.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aga minul
2 aastat tagasi

pole numbrit sest olen politseiga hädas

?????
2 aastat tagasi

Paluks ka tänatele nii nimesildid panna, et ei peaks tervet kvartalit läbi kammima arusaamiseks mis tänaval asud!

Ei tea noh
2 aastat tagasi
Reply to  ?????

Gmap aitab kaasajal väga edukalt, ei pea tervet kvartalit läbi kammima. Telefonid on nüüdsel ajal lausa kohustuslik ju kaasas kanda.

lolakas
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea noh

kui keegi suremas ja vaja kohale kihutada liikluseeskirju eirates arvad et juhil on aega mingit ekraani vahtida? äkki palkaks kaardilugejad autosse?

Psss
2 aastat tagasi
Reply to  lolakas

Arvate, et näpuga peab järge vedama kaardi peal või? Hääljuhendamine on ka olemas. Minuteada ei tohi operatiivsõiduk ka kiirust ületada, et ohtu seada teisi. Ei ole päris nii, et kolmekümne alas sõidab sajaga. Piirkiirused on siiski mõttega paigaldatud.

Kinopolka
2 aastat tagasi

Aga kes kontrollib trepikodasid, et need ei oleks täis kuhjatud rattaid/kärusid nii, et võimatu on üldse siseneda trepikotta.

KoKodanikS
2 aastat tagasi
Reply to  Kinopolka

Päästeteenistuse inspektorid peaks. Meie majas pole vähemalt 15 aastat keegi kontrolli teostanud. Võibolla pole kunagi käidud.

See ja too
2 aastat tagasi
Reply to  KoKodanikS

Täpselt. Aga kuluks ära küll. Haapsalu on nagu metsik lääs, igaüks teeb, mis tahab, mingid reeglid ei kehti. Kui inspektorid kontrollreide viitsiks teha ja ühistutele trahve kaela hakkaks väänama, kaoks koridorides jalus olevad rattad kähku ära.

Ohohh
2 aastat tagasi
Reply to  See ja too

Mitte metsik lääs,vaid natuke on veel vabadust säilinud, kõik ei ole reguleeritud krdi käskude ja keeldudega. Teine küsimus aga on jah see, et inimene ei oska oma vabadust õigesti kasutada.

Misasja
2 aastat tagasi
Reply to  KoKodanikS

Ühistus peab olema tegelane, kes selliste möödalaskmiste eest vastutab ja kontrolli teostab. Egas päästjad ei hakka igat salvo kelku sul mööda trepikodasid taga ajama. Mõelge ka natukene!

KodanikS
2 aastat tagasi
Reply to  Misasja

Jutt ei käi päästjatest ega salvokelkudest. Päästeametil on selleks puhuks olemas inspektorid, kes iga aasta käivad kortermajasid kontrollimas. Tundub et peab vist siia nad ise kutsuma.
Ukse taga seisab lapsevanker mis pole mitu aastat liikunud ning sinna külge on lukustatud jalgratas. On ikka mõnel mõistust.

Misasja
2 aastat tagasi
Reply to  KodanikS

Käivad iga aasta kontrollimas!?!? Tuleohutus on igapäevane teema. Iga päev peab olema trepikoda hõlpsasti läbitav ilma takistusteta! Mis aastad!

kes ikka
2 aastat tagasi
Reply to  Kinopolka

vargad kontrollivad
iga kord kui keegi kuskil grupis kurdab et trepikojast ratas varastatud on mu vastus paras. mine politseisse kui tahad, mina juba andsin vihje sisse et blokeerid päästeteenistuse ligipääsu

Pealegi
2 aastat tagasi

Kaasaegne gps näitab maja numbri sentimeetrite täpsusega ära ja kui tulekahju on, küll sellest aru saab millises korteris see on

Arvos
2 aastat tagasi
Reply to  Pealegi

Kirjuta teinekord midagi arukat.

Pealegi
2 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Ei kirjuta

113
2 aastat tagasi

Mis sellest seadusest kasu kui keegi ei kontrolli seda .Inimesed võiks ise aru saada et see on vajalik.

Kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  113

Inimesed ei suuda sellestki aru saada, et trepikojas korruste vahel ning ukse taga jalgratast ei hoita ning träni ei korjata. Noored ei viitsi keldrisse neid vedada.