Aivo Paljasmaa: Taani kaotas, aga elu võitis

Aivo Paljasmaa. Foto: Urmas Lauri

Aivo Paljasmaa. Foto: Arvo Tarmula

EMi kolmandas mängus, laupäeva õhtul Kopenhaagenis toimunud matšil Taani ja Soome vahel juhtus midagi, mille peale vakatasid nii kohalolijad kui ka miljonid televaatajad. Kell 19.43 meie aja järgi varises pallimurule Taani koondise poolkaitsja ja keskvälja mootor, nende viimaste aastate nimekaim jalgpallur Christian Eriksen. Milano Interis mängiva 29aastase taanlase silmad näisid kustuvat ja murule langenu ei liigutanud enam ühtegi kehaosa.

Need telekaadrid mõjusid šokina. Taani koondis kogunes lamaja ümber tiheda müürina, et tema abitut olekut varjata. See mõjus väga inimlikult. Kohale jooksis staadionil viibiv meditsiiniline abibrigaad. Telepildi järgi võis aimata, et Eriksen keerati murule selili ja alustati tema elustamist. Telekaadris paistsid siiski tema jalad, mis arvatavasti elektrišoki mõjul aeg-ajalt võpatades tõmblesid.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments