Juuniküüditamise aastapäeval lehvivad raudteejaamas leinalindid

Leinalint Haapsalu raudteejaamas. Foto: Arvo Tarmula
Leinalint Haapsalu raudteejaamas. Foto: Arvo Tarmula

Täna juuniküüditamise 80. aastapäeval lehvivad raudteejaamades leinalindid. Kõigis raudteejaamades kokku 1630 meetrit.

Haapsalu raudteejaama pani eile õhtul kella üheksa ajal kahe posti külge leinalindi naiskodukaitsja Maire Kruus. „Valge lint all ja must peal,” ütles Kruus.

Kruusi sõnul on leinalindid raudteejaamas kas täna hilisõhtuni või homme varahommikuni.

Naiskodukaitsja Svetlana Aug ütles, et Läänemaal on leinalindid vaid Haapsalu raudteejaamas, sest algselt oli naiskodukaitse teinud üleskutse leinalinte panna vaid kasutuses olevatesse raudteejaamadesse. Üleküsides sai ta loa ka Haapsalu raudteejaama linte panna. „On kohti, kus rong enam ei käi, aga kust inimesi küüditati,” ütles Aug.

Aug lubas järgmisel aastal, kui aktsioon peaks uuesti tulema, leinalinte panna ka Risti jaama ja näiteks ka Taebla jaama.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
2 aastat tagasi

Kurb sündmus aga lõpuni uurimata ajaloolaste poolt kuigi meie riigis on ajaloolasi isegi parlamendis terve hord.Me loeme Siberisse viiduid,seal hukkunuid kuid selle teostamisele kaasaidanutest 1940-1941 a.puudub ülevaade !
Üks versioon on see,et tolleaegsete represeerijate,pealekaebajate jne.hulgas oli palju tänase võimuladviku esivanemaid.

enamus
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

hävituspataljonide mõrvareid ju teada, nad olid nõuka ajal au sees seltsimehed, mihail pasternak ja fjodor okk said õnneks oma palga kätte aga palju neid laste , naiste ja vanurite tapjaid ja küüditajaid veel meie seas ausate nägudega ringi liigub

enamusele
2 aastat tagasi
Reply to  enamus

Siis peaksid need ringiliikujad olema 100 ja rohkem aastat vanad.