Daire Kaup: gluteen – võtta või jätta?

Daire Kaup. Foto: erakogu

Gluteenivaba Mississippi mudakook. Foto Daire Kaup

Eri toitumisviise on inimesed katsetanudaastakümneid. Dieedid tulevad ja lähevad – seda ühte ja ideaalset teiste seast välja tuua pole võimalik, sest inimesed on erinevad. Huvi gluteenivaba dieedi vastu on kasvanud jõudsasti, poeriiulitel on üha enam näha eri tooteid, milles gluteen puudub või on eemaldatud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aga palun!-le
2 aastat tagasi

sul tõesti raske elu. Ega vihata kerge pole. Oma tervise huvides vöiksid kõigepealt vihkamise lõpetada. Ja ega enda harimine ka paha ei teeks.

võtta.
2 aastat tagasi

gluteenitalumatus on samasugune luulu kui astroloogia, teismelistele midagi millega ‘uhkustada’. tegelik gluteenitalumatus on kordades hullem haigus kui vaid et ei saa saia süüa

Ko & Roona
2 aastat tagasi

Aga sellist sepikut, mis paar nädalat pehmena ei püsi, enam ju keegi ei osta. Ei hoolita sellest, et taoline toidu-laadne toode on otsast otsani raskesti seeditavaid või lausa kahjulikke jahu “parendajaid” täis.

aga palun!
2 aastat tagasi
Reply to  Ko & Roona

hüppa ökopoodi ja vaata kas seal seakeeksi pakutakse. pätsi eest maksad 8 kopika asemel muidugi 8 euri. ja tee ka nii nagu ennemuidu, kohe korvitäis pätse korraga. 2 päeva saab hakkama ülejäänud ajast peavad hambad olema kui veskikivid
kuidas ma vihkan neid tänapäeva mugavuste ja tehnoloogiate mahategijaid. metsa elama paras minna neil

Ko & Roona
2 aastat tagasi
Reply to  aga palun!

Paraku ei ole lisatavad e-ained mingid süütukesed. Need nn tänapäeva toidutehnoloogiad lähevad tarbijatele hilisemate terviseprobleemide näol väga kalliks maksma.

Vali Reformi
2 aastat tagasi
Reply to  Ko & Roona

Paluks tõestada faktide abil.

Ko & Roona
2 aastat tagasi
Reply to  Vali Reformi

Googelda, infot on lademetes!
Kõige ohtlikumad e-ained, mida sisaldavaid tooteid tuleks vältida (võivad põhjustada hüperaktiivsust, astmat, peavalu, võivad olla kantserogeensed):
Värvained: E102, E104, E110, E120, E122–124, E127–129, E131–133, E142, E150.
Säilitusained: E200, E202, E210–219, E220, E239, E249–252, E280.
Antioksüdandid: E310–312, E320, E321.
Lõhna- ja maitsetugevdajad: E510, E620–625.
Magusained ja suhkruasendajad: E420, E421, E951, E952, E954, E965.
Kuna tarbijad on e-aineid vältima hakanud, siis kavalamad tootjad neid enam pakendile ei märgi. Kirjutavad vaid aine nime.

oh sind koroonat
2 aastat tagasi
Reply to  Ko & Roona

ainsad nendest mis tõesti ohtlikud kontsentratsioonides mis leidub toidus on mõned neist värvainetest. suurem osa neist on euroopa liidus keelatud juba muideks niied mis kisad
5 liitrit vett korraga ära juua tapab ka. või puhast hapnikku hingata. eestis lokkav pseudoteadus ajab ikka koledalt marru