Jüri Ratas tuleb täna Soolu küla hindama

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Soolu küla tähistas mullu oma 500. aastapäeva. Foto: erakogu
Soolu küla tähistas mullu oma 500. aastapäeva. Foto: erakogu

Täna õhtul saabub Läänemaalt aasta küla tiitlile kandideerivasse Soolu külla  hindamiskomisjon eesotsas riigikogu esimehe Jüri Ratasega.

Haapsalust 20 kilomeetri kaugusel asuv Soolu küla koosneb kolmest osast – 1997. aastal liideti ajaloolise Soolu külaga Rootsiküla ja osad talud Änniste külast.

Oma 21 elanikuga on Soolu 15 tänavu aasta küla tiitlile kandieeriva küla seas väikseim. Isegi kui liita suvitajad, kellega koos paisub Soolu elanike arv poolesajani, jääb Soolu elanike arv ikka konkurentidele alla.

Sellele vaatamata elab Soolu küla aktiivset elu. Talgute käigus on välja puhastatud küla keskse tee ääres paiknevad kiviaiad ja turvalisuse huvides muudetud nähtavamaks kurvid. Asumite juurde on rajatud postkastialused ja korrastatud külaplats.

Külas korraldatakse aktiivselt kultuurisündmusi, koolitusi ning näitusi. Üllatavate ja omapäraste näitustega on kuulsaks on saanud Soolu põllugalerii, mille Lääne-Nigula vald kuulutas kuulutas läinud aasta kultuuriteoks. Tänagi vahetult enne aasta küla hindamiskomisjoni saabumist avatakse Soolu põllugaleriis Urmas Lauri fotonäitus 101 lehmast.

Kodukant Läänemaa valis Soolu Läänemaa aasta külaks ja esitas ka üle-eestilisele aasta küla konkursile.

Praegu käibki hindamiskomisjon mööda Eestimaad aasta küla kandidaate hindamas. Samal ajal on käimas ka rahvahääletus, mis lõppeb 11. juuni keskpäeval.

Aasta küla selgub hindamiskomisjoni ja rahvahääletuse tulemuste põhjal 18. juunil

Eesti Külaliikumine Kodukant korraldab aasta küla valimist üheksandat korda. Valimine toimub üle aasta ning iga maakond esitab tiitlile kandideerima oma maakonna aasta küla. Seekordsete kandidaatide seas on nii külasid, külade gruppe kui ka alevikke. Eelmisel korral pälvis Eestimaa aasta küla tiitli Lüübnitsa küla Võru maakonnas Setomaal.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
see
3 aastat tagasi

mees reetis keskerakonna

majaomanik
3 aastat tagasi

Ärge te Ratasega koos jooma küll hakake, muidu pärast teil seal Soorus ka jamad kaelas. Ajakirjanik näeb kõike …