Ebaseaduslikult töötanud Armeenia kodanikud said trahvi

Reedel tuvastas politsei kaks ebaseaduslikult Haapsalus ehitusobjektil töötanud Armeenia kodanikku, kellele määrati kiirmenetlusega rahatrahv.

„Pärast töötamise seaduslike aluste vastavusse viimist seadusega võivad nad tööd jätkata,” ütles Lääne prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse juht Margo Peters.

Kahel Armeenia kodanikul puudus Eestis töötamise õigus.

Politsei kontrollis ka teisipäeval, 1. juunil viie Haapsalu ehitusobjekti töötajaid. Nendel objektidel politsei ühtegi seaduserikkumist ei tuvastanud. Politsei kontrollis objekte koos tööinspektsiooni ning maksu- ja tolliametiga. Tööinspektsioon kontrollis töösuhteid ja -ohutust ning maksuamet töötamise registris olemist.

„Välismaalastel tuleb lühiajalise töötamise puhul töötamine registreerida PPAs. Nõuetekohane registreerimata jätmine võib tuua kaasa seisakud objektide valmimisel, sest kui tuvastame registreerimata töötajad, siis ei saa nad objektil tööd jätkata ja ehitajal võivad tekkida probleemid ehituse ajakavas püsimisega” lisas Peters.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
2 aastat tagasi

No mis ma ütlesin, et 100euri trahvi ja töötavad edasi….korrumpeerunud ja abitu riik täiega, tee mis tahad!

Ehh
2 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Kui pole korraldust antud Brüsseli peakorterist, siis nii ongi. Ise vaevalt julgevad maalt välja saata ja muid karmimaid otsuseid vastu võtta. Rikkusid seadust aa näe ei midagi juhtunud. Homme uuel objektil. Ettevõtjad pääsevad üldse puhtalt

leemekulbiliigutaja
2 aastat tagasi

Mehed said juba eelnevalt teada, et tullakse kontrollima ja võtsid vaba päeva, jõid rahulikult õlut ja hammustasid šašlõkki peale.

Eino
2 aastat tagasi

Nali või? Väile rahatrahvike. Riik saab tohutu kahju, aga egas kohalik maksumaksja pole oluline, tõstame aktsiisi ja kõik saab korda.

Käsmu Taavi
2 aastat tagasi
Reply to  Eino

A ma juba tõstsin ammu makse ju .