Kajakad ründasid Väikese viigi luigepesa

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Arvo Tarmula fotod

Lääne Elu fotograaf Arvo Tarmula juhtus sel nädalal nägema, kuidas naerukajakad ründasid Haapsalus Väikese viigi saarekesel asuvat luigepesa.

Tarmula kirjeldas, kuidas pesa poole liikuvat isaluike ümbritses terve parv käratsevaid kajakaid, kes talle õhust igast küljest kallale kippusid. Tüli lõppes sellega, et luik andis alla ja lahkus. Pesal istuvat luigeema kajakad ei tülitanud.

Ornitoloog Tarvo Valker ütles, et kui väikesel territooriumil pesitseb tihedasti koos terve hulk linde, siis tuleb ette ka tülisid. Tõenäoliselt kartsid kajakad, et isaluik astub mõne pesa peale. „Luik on suur ja raske lind, oma 15 kilo. Kui ta oma laia lestaga kogemata kajakapessa astub, siis sellest suurt midagi järele ei jää,” ütles Valker.

Luigemune naerukajakad ei himusta, samuti ei ole nad ohtlikud luigepoegadele, kes peaksid kooruma juuni alguses.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Härra Õ
1 aasta tagasi

See on seal täiesti igapäevane ja tavaline asi, ei midagi hullu.