Haapsalu müüb Peetrikese täna maha

Peetrike. Foto: Urmas Lauri
Peetrike. Foto: Urmas Lauri

Täna kell 12 lõppeb Haapsalu punase huvisõidurongi Peetrikese oksjon. Täna müüakse Peetrike maha, sest peagi lõppevale oksjonile on praeguseks tehtud juba kaks pakkumist.

Korduvalt müügis olnud Peetrike oli see kord oksjonil alghinnaga 15 000 eurot. Praeguseks on hind kerkinud 15 300 euroni.

Üks, kes Peetrikest osta soovib, on Olustvere teenindus- ja maamajanduskool.

Aprillis oli Peetrike müügil 17 000 eurose alghinnaga, kuid siis ei soovinud huvisõidurongi keegi osta.

Möödunud aastal oli Peetrike kahel korral alghinnaga 25 000 eurot ning aasta varem alghinnaga 42 000 eurot.

Vedurist ja kahest vagunist koosneva huvisõidurongi Peetrike soetas Haapsalu linn 2014. aastal 30 000 euro eest. Rongi haldas Läänemaa muuseum.

Rongile tehti 2016–2017 kapitaalremont ja lisati helisüsteem.

2019. aastal ostis Läänemaa muuseumid 70 000 euro eest uuema huvisõidurongi. Uuem rong on 2012. aastal ehitatud ja enne Haapsallu saabumist sõitnud Lottemaal. Uus Peetrike veel huvilisi sõidutanud ei ole.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mina
2 aastat tagasi

Mis nüüd juhtus Lääne Elu, artikkel polegi tasuline.

Kohalik
2 aastat tagasi

Minu arvamus selline et need kaks rongi oleks kulunud Haapsalule igati ära. Vaatamis väärseid objekte on küll ja küll .Oleks võinud 2 erinevat marsruut olla.

K.s
2 aastat tagasi

Ega see vana käkk olekski sobinud uuele klaasist ja betoonist peatänavale sõitma. Ainult ei mõista miks nad akutoitel seda uut ei ostnud, oleks nagu Bolt old…

Postikana
2 aastat tagasi

Ilus rong oli,olen ka ise sellega sõitnud. Aga selle oleks võinud Rohuküla vahet sõitma panna- siis poleks miljoneid päris rongile mingi viie inimese pärast kulutada tarvis. Sest just nii palju tavaliselt bussiga sinna sõidab,nagu olen tähele pannud…

En.
2 aastat tagasi
Reply to  Postikana

Aga mine vaata suviti Rohuküla parklas laiuvat automerd. Need kõik, kel teekonna alguspunkt lubab (sest päris kõik ei tule ju Tallinnast) võiksid eelistada mugavat Tln-Rohuküla rongi autokolonnile.