Peetrike läks talvepuhkusele

Elen Freivald

elen@le.ee


Läinud neljapäeval tegi huvisõidurong Peetrike selle aasta viimase sõidu ja suundus talvekorterisse.

Raudtee- ja sidemuuseumi juhataja Talis Vare sõnul läks suvi hästi. „Arvestades, et turistide arv on langenud ning ka üritusi oli koroona ja kõige muu tõttu vähem, võib kindlasti rahule jääda,“ ütles ta.

Praegu läheb Peetrike garaaži, kevadel hakatakse rongi taas hooajaks ette valmistama. „Kevad on see aeg, kus me saame parandusi teha ja eks teda tuleb aeg-ajalt ka remontida,“ ütles Vare.
Millal täpselt Peetrike taas sõitma hakkab, on Vare sõnul veel keeruline öelda. „Tahaks sõitma hakata juba mais, aga sõltub sellest, kuidas ilmad on,“ ütles Vare.

Läänemaa muuseum ostis rohelise Peetrikese 2019. aastal 70 000 euro eest. Rong on ehitatud 2012. aastal ning sõitis enne Haapsalut Lottemaal. Esimesed proovisõidud tehti selle aasta 26. mail ning suve algul sõitis rong päeval peaaegu igal täistunnil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pamp
2 aastat tagasi

Sellistel tänavatel kolistada, kus sisikonna keerab pahupidi peaks see peetrike üldse peale maksma.

aitäh
2 aastat tagasi

Kas uus Peetrike ikka haisu välja ajab veel?

113
2 aastat tagasi
Reply to  aitäh

Tossab nagu õige auruvedur

Ott
2 aastat tagasi

Saaks veel paremini, 50 minutilise vahega ja ürituste ajal kella 21 ni