Muusikakoolid võivad eksameid siseruumides korraldada

Haapsalu muusikakooli õpetajad. Arvo Tarmula
Muusikakooli õpetajad. Foto: Arvo Tarmula

Valitsus kiitis täna põhimõtteliselt heaks haridus- ja teadusminister Liina Kersna ettepaneku leevendada piiranguid huvihariduse valdkonnas ja lubada järgmisest nädalast, 24. maist korraldada siseruumides eksameid ja konsultatsioone.

Peamiselt puudutab muudatus muusikakoole, kes korraldavad lõpu- ja sisseastumiseksameid. „Nii konsultatsioonide kui ka eksamite ajal tuleb kindlasti järgida kõiki nakkusohutuse reegleid: kanda maske, hoida distantsi, korraldada õppetööd hajutatult, õhutada ruume – kõike selleks, et mitte anda koroonaviirusele võimalust meie hulgas levida,” ütles minister Kersna.

Siseruumides huviharidust läbi viies on kõigil vähemalt 12-aastastel osalejatel kohustus kanda maske. Maski ei pea kandma juhul, kui see pole tervislikel põhjustel, tegevuse iseloomu tõttu või muid olulisi põhjuseid arvestades võimalik.

Ettepanekut huvihariduse leevenduse osas toetas ka valitsust nõustav teadusnõukoda.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments