Haapsalu tahab teha Bürgermeistri holmile sadama

Bürgermeistri holm. Foto: Urmas Lauri
Bürgermeistri holm. Foto: Urmas Lauri

Pärast piirivalveüksuse Läänemaalt kaotamist eelmisel sügisel tühjaks jäänud Bürgermeistri holmile plaanib linn rajada munitsipaalsadama ja elamukrundid koos puhkealaga.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles, et Bürgermeistri holmil on üks enam-vähem korras kai ja kaks kivikaid, mida linn soovib riigilt endale küsida. Sukles tõi välja, et Haapsalul puudub munitsipaalsadam, samuti ei ole piisavalt kohti puulaevade hoidmiseks.

Lisaks kaidele on linnal plaanis riigilt endale küsida holmi tipus asuv puhkeala. Suklese sõnul ei ole linnal kavas kruntide eest maksta, vaid vahetada puhkeala holmi algusesse plaanitud elamukruntide vastu.

Elamukruntidel on olemas vee- ja kanalisatsiooniühendus ning linnal oli kavas sinna viia ka elektriühendus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
26 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Talumees
2 aastat tagasi

Keegi Indrek Maripuu müüb seal tänase seisuga juba krunte feissbuugis

Eesti NSV
2 aastat tagasi

Üks seltskond loob endale privaat-ala magusal mereäärsel tükil ja veel koos sadamaga….jaaa….ning seda kõike maksumaksja kulul! Infrastruktuur tekib ka rahva raha eest ja siis – hopsti, moondub see ‘avalik maa’ eraomandiks, kus kohalik rahvas tunneb ära omanikena kohalikud oligarhid ja ametnikud….

Ehh
2 aastat tagasi
Reply to  Eesti NSV

Maatükke ei kingita ju niisama

Para Doks
2 aastat tagasi

Arendajad ja tulevased omanikud raiugu omale mällu, et vastavalt igaüheõigusele peab jääma kallasrada avatuks KÕIGILE. Kallasrada võib ulatuda laevatatava veekogu ääres kuni 10 meetri kaugusele veepiirist. Omanik ei tohi seda sulgeda isegi siis, kui eramaa on tarastatud või liikumiskeeluga tähistatud.

Noor penskar
2 aastat tagasi
Reply to  Para Doks

Kallasrada kallasrajaks aga osa inimeste haiglasest vajadusest jalutada ja vahtida omanike aknast ja aiavahelt sisse on arusaamatu.Kuuldavasti pidi see seadus lähiajal ümber muutmisele minema.

Mida v...
2 aastat tagasi
Reply to  Noor penskar

silmad peab kinni panema või, kui mööda majast jalutad? Rumalus. Kui nii hirmsasti pilke kardad, siis on alati võimalus metsamajasse elama minna. Linnas on selge, et liikumist ja inimesi rohkem.

Majaomanik
2 aastat tagasi

Väärt mõte! Kahju,et puudub linnal võimalus Krimmi holmi omanikke mõjutamiseks.

Talumees
2 aastat tagasi

Tuleb sinna midagi jeee
Lihtsalt ajakirjanikul läks nädalavahetus käest… 🤪 😍

Ants
2 aastat tagasi

Linnal on neid krunte mujalgi. Millal kohalik elanik sealt mõne soetada saab? Või peavad nad enne “tema” käest läbi käima, et papp ikka õieti liiguks?

Juhan
2 aastat tagasi

Munitsipaalsadam ehk linn hakkab sadamat pidama (ka remontima). Jääme ootama millal tuleb munitsipaal kauplus, pank jne. Pole vaja palju arvata millise partei kõrvad paistavad…

Noor penskar
2 aastat tagasi
Reply to  Juhan

Maailm on munitsipaal sadamaid täis.

Viidikas
2 aastat tagasi

Uut sadamat on kindlasti vaja,sest see tähendab ka maksujõulisi turiste. Ja kaikohti oma jahi hoidmiseks on saada võimatu- kui su sõber pole muidugi Morobelli omanik või Siilats. Elamukrundid peaks aga müüma oksjonil,mitte salaja (sõbrahinnaga) sõpradele.

Mina
2 aastat tagasi
Reply to  Viidikas

Kui sellest meedias loed, siis arvatavasti on magusamad tükid juba ära jaotatud, aga eks paistab. Aus oleks muidugi enampakkumisele panna, kuid kui palju seda maailmas ausust on?

Talumees
2 aastat tagasi

Raudtee, palmisaar, Super sadam… 🤪 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍
On nad seal LViletsuses miskit ainete mõju all???

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  Talumees

Linnavalitsus pole seda tobedat “palmisaart” ju välja pakkunud, vaid mingi ettevõte.

Sass S
2 aastat tagasi

Tahtmine taevariik , saamine iseasi .