Läänemaa lapsed tulid kirjanduse mälumängu finaalis kolmandaks

Lääne Elu

info@le.ee

Virtuaalne kirjandusmäng. Eesti lastekirjanduse keskus

Kirjanduse alal mälumängu finaalis osalesid kolmeliikmelised võistkonnad Läänemaalt, Harjumaalt, Hiiumaalt, Ida-Virumaalt, Jõgevamaalt, Järvamaalt, Lääne-Virumaalt, Põlvamaalt, Pärnumaalt, Raplamaalt, Tartumaalt, Valgamaalt, Viljandimaalt, Võrumaalt, Tartust ja Tallinnast.

Kolmandale kohale tuli Läänemaa võistkond, kuhu kuulusid Lola Liivamägi, Brigita Rehe ja Rea Varik.

Esimesele kohale tulid noored lugejad Gregor Kirpu, Mattias Dvorov ja Kerdo Marten Jürnas Lääne-Virumaa võistkonnast. Teise koha sai Võrumaa võistkond koosseisus Marta Ruthe, Marten Kinna ja Delisa Ernits.

3.–4. klasside õpilaste mälumängus võtsid omavahel mõõtu eelvoorude võitjad. Mäng viidi läbi Zoomi keskkonnas, esindatud oli 14 maakonda ning Tallinn ja Tartu. Mänge eesmärk on tekitada lastes lugemishuvi ja seekordne mäng oli juba viies. Osalejad lugesid mänguks valmistudes uuemast lastekirjandusest 12 raamatut, mille valis välja lastekirjanduse keskus.

Eesti lastekirjanduse keskuse lugejateeninduse juhataja ja mängu ühe korraldaja Anne Kõrge sõnul pakub kirjandusmäng hea võimaluse tutvustada uusi raamatuid. Sel aastal olid valikus tosin laste- ja noorteraamatut, mille on kirjutanud nii eesti kui välismaa autorid.

„Väike võistlusmoment lisab lugemisele lusti ja hasarti,“ ütles Kõrge.

Kirjandusmängu korraldab lastekirjanduse keskus koostöös maakondade keskraamatukogude, Tallinna keskraamatukogu ja Tartu linnaraamatukoguga.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments