Lastekirjanduse keskuse täidab Ülle Meistri muinasjutumaailm

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Ülle Meister. Rain Tirul

Eile, 4. septembril avas kunstnik Ülle Meister Tallinnas lastekirjanduse keskuses oma juubelinäituse. 27. augustil sai aastakümneid Martnas suvitanud Meister 70aastaseks.

Meistri viimase kümne aasta looming pealkirja all „Muinaslood piltides” täidab peaaegu terve korruse ja trepigalerii seinad – väljas on illustratsioonid juba ilmunud ja veel ilmumata raamatuist, aga ka spetsiaalselt näituste jaoks loodud tööd – akvarellid ja sügavates, tumedates toonides muinasjutuillustratsioonid. Just viimaseid hindab enim kuraator Viive Noor, kelle sõnul tuleks neist varem või hiljem kokku panna üks kaunis ja luksuslik kunstiraamat. Ühtlasi peab Noor Meistrit üheks Eesti paremaks akvarellistiks.

Suur osa näituse akvarelle on valminud kunstniku suvekodus Martnas ja inspireeritud Läänemaa maastikest, selle ududest ja avarusest.

Ülle Meister (1948) on lõpetanud 1973. aastal Eesti Riikliku Kunstiinstituudi graafika eriala raamatukujundaja-illustraatorina. Meister on illustreerinud üle 130 lasteraamatu ja õpiku.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments