HÕFF lükkub augustisse

HÕFFi rongkäik aastal 2019. Korraldajad loodavad seesugust rongkäiku ka augustis teha. Foto: Markus Sein

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival lükkub 4.-6. juunilt 13.-15. augustisse.

HÕFFi juht Helmut Jänes ütles, et oleksid saanud küll festivali ka juunis ära teha ja näidata vaid päevaseid seansse, kuid õhtused ja öised seansid tulnuks ära jätta, sest valitsuse piirangute tõttu peavad kõik asutused kell 22 uksed sulgema. „HÕFFi atmosfäär on ikkagi öösse kaldu. Kui öised seansid ära jätta, siis ei jääks meie festivalist midagi järgi,” ütles Jänes.

Jänes loodab, et suve lõpuks on suur hulk inimesi juba vaktsineeritud ja olukord normaliseerumas, mis annab võimaluse korraldada ohutult ka õhtuseid ja öiseid seansse, sealhulgas välikino.

13.–15. augustini jõuab Haapsalu kultuurikeskuses vaatajate ette ligemale 30 pikka õudus-, ulme- ja põnevusfilmi rohkem kui kümnest riigist, lisaks arvukalt üritusi. Lisaks saab festivalile kaasa elada üle terve Eesti, sest osa programmist jõuab ka veebikino ekraanile.

Festival juhatab ühtlasi sümboolselt sisse Eesti kõige kuulsamale kummitusele – Valgele Daamile – pühendatud päevad, mis toimuvad Haapsalus 20.–22. augustini.

Kuigi HÕFF lükkus edasi, saab 4.–13. juunini PÖFFi veebikinos kaasa elada Euroopa lühikeste õudus- ja fantaasiafilmide konkursile, mille võitja hakkab kandideerima Méliès d’Ori ehk Kuldse Mélièsi nimelisele Euroopa parima fantaasiafilmi auhinnale. Mullusel, ainult veebis toimunud festivalil oli see üks populaarsemaid programme.

„Et fännid päris tühjade kätega ei jääks ja jaksaks suve lõpuni oodata,” põhjendas HÕFFi juht Mélièsi konkursi toomist juunisse.

Samuti jõuab nendel kuupäevadel veebikino ekraanile väike valik pikki filme, Haapsalus avatakse aga Stanisław Lemi sajandale sünniaastapäevale pühendatud näitused ning autasustatakse lapsi, kes osalesid innovatsioonikeskuse Innokas robootikakeskuse korraldatud robotite valmistamise konkursil.

Ostetud HÕFFi passid kehtivad ka augustis. Soovi korral ostab festival passi tagasi. Piiratud kogus täishinnaga passe tuleb müügile suvel.

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivali on tänavu edasi lükatud juba kaks korda. Algselt pidi see toimuma 30. aprillist 2. maini.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments