Tulevast esmaspäevast saavad vaktsiini kõik soovijad

Lääne Elu

info@le.ee

Pühapäeval vaktsineerib Läänemaa haigla sada üle 65aastast inimest. Foto: Urmas Lauri
Koroonavaktsiin. Foto: Urmas Lauri

Vaktsineerimise töörühm otsustas, et 16-49-aastaste vanuserühma rohkem tükeldama ei hakata ning alates 17. maist saavad lasta end vaktsineerida kõik soovijad, kijutas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Kui veel möödunud nädalal oli õhus võimalus, et laiema elanikkonna vaktsineerimisel tehase täiendavaid vanuserühmi, nii et 40-49-aastased saavad ülejäänutest varem võimaluse vaktsineerida, siis nüüd otsustas vaktsineerimise töörühm eesotsas projektijuht Marek Seeriga, et edasi liigutakse üldpopulatsiooni vaktsineerimisega korraga.

See tähendab, et 16-49-aastased saavad alates 17. maist kõik ennast vaktsineerimisele kirja hakata panema.

Kui vaktsineerimisega alles algust tehti, said esialgu kõik perearstid vaktsiini ühetaoliselt ehk 36 doosi kaupa. “Jaotus põhineb elanikkonna jaotumisele,” ütles Seer.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nii on
2 aastat tagasi

Tõde on meil pedetud praegu.Arstid-advokaadid võitsid Euroopa inimõiguste kohtus ja kohustuslikku vaksineerimist ei tule.Allkirju koguti üle maakera juba kohe,2020 kevadest,lõpuks praegu siis sai asjaga ühele poole.

tegemist on pandeemiaga.
2 aastat tagasi
Reply to  nii on

kui kaalul on suurema osa rahva tervisest kaalub see inimõigused siiski üle

ei ole nii
2 aastat tagasi
Reply to  nii on

Nii segane kommentaar, kohati tundub vajaks uurimisorganite sekkumist, kuidas keegi võib süüdimatult sellist infot levitada

Egert
2 aastat tagasi

Miks vaktsineerimine juba kohustuslik pole? Tegemist rahvatervisliku küsimusega ning vaktsiinivastasus peaks olema keelatud, sealhulgas sellise jaburuse propageerimine.

Ann
2 aastat tagasi

Defitsiit on adekvaatse info kohta ja nii jääb ,kegeusklikkusel on viljad.

mõtle ja mõista
2 aastat tagasi
Reply to  Ann

Mingit täiesti tõestatud infot ei saa ju kuidagi olla ei selle haiguse ega ka vaktsiini kohta, sest vaadake, kõik mille vastu on vaktsiinid välja töötatud, on mõnest juba aastakümneid kasutusel ja seega ka statistilised andmed tõhususe kohta tõesed. Loota, et aasta maailmas möllanud covidi vaktsiinide ja kasvõi haiguse enda khta on kõik meil selge ja tõene, see ei saa ju nii olla sellise lühikese uurimisperioodi vältel.Üks aga kindel, et muidu ,ilma vaktsiinideta oleks ikka surmasid ja tohutult haigestumisi kordades rohkem. Nii, et vaktsineerige, kui elada tahate, sest see viirus on tulnud, et jääda, nagu paljud muudki ( noro , rota,… Loe rohkem »

anonüümne
2 aastat tagasi

Hiina võltsitud kunstteemante müüakse ka ju nii, et tekitatakse kunstlik defitsiit ja tehakse raskesti kättesaadavaks.