Kohus andis Nõva kooli lapsevanematele õiguse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Nõva kooli lapsevanemad Risto Kaasik (vasakul) ja Ivo Karindi said kohtus õiguse. Urmas Lauri

Tallinna halduskohus tühistas Lääne-Nigula vallavolikogu otsuse, millega oleks Nõva kooli 7.-9. klass sügisest suletud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
hahaha
2 aastat tagasi

Noh kõvad mehed, kes oma valimiskampaaniasse julgeb veeel Nõva kooli sisse kirjutada? 😀 😀

Sellise programmiga kõva mehe eest hääletaks küll:
2 aastat tagasi
Reply to  hahaha

1) Nõva Mõisapõllu kruntide projekti taaselustamine, kodutööd viljelevate inimeste piirkonda meelitamine ning maksuraha valda toomine, kooli jätkusuutlikkuse tagamine
2) Nõva Koolile seda positiivselt arendava ning oskuslikult juhtiva direktori leidmine
3) Kooli ja kogukonna sidemete taaselustamine

see on ju
2 aastat tagasi

suurepärane uudis!

Külastaja
2 aastat tagasi

Sini-must-kollane laual. Respekt.

eks ta ole
2 aastat tagasi
Reply to  Külastaja

sini-must-kollane on Noarootsi osavalla lipp 🙂

eks ta ole
2 aastat tagasi

kohtus oli teemaks see, et vald ei rikkunud sed ühinemislapingut mitte selle konkreetse otsusega, vaid alustas lepingu rikkumisega juba 2018 talvel, vahetult pärast eelmisi valimisi ja lepingu kehtima hakkamist. Järelikult polnud Lõhmusel-Suurel seda kunagi plaanis täitagi, see oli lihtsalt paberilipakas lauanurgal …
Aga jah, volikogu enamus oma orjameelsuse ja ise mõtlemise puudumisega (eriti Nõvalt valitud saadikud), peaksid enne valimisi väga tõsiselt peeglisse vaatama

Teavitustöö kogu valla elanikele
2 aastat tagasi
Reply to  eks ta ole

Mitte valida tagasi mehi, kes täie teadmise juures seaduseid ning lepinguid rikuvad!
1) Mikk Lõhmus
2) Neeme Suur
3) Mikk Lõhmuse valimisliidu kooslus

Veel see, et
2 aastat tagasi
Reply to  eks ta ole

Praegusel kujul on ka Lääne-Nigula valla arengukava vastuolus ühinemislepinguga ning seetõttu õigustühine. Vaat on alles käkk, mille Lõhmus, vallavalitsus ning volikogu oma tegevusega kokku on keeranud!

Tähelepanek
2 aastat tagasi

Rikkumisi, mille alusel selline otsus tuli, ei olnud vaid üks. Seega on vallavalitsus täis ebapädevaid ametnikke (vallasekretär, õigusnõunik), aga kala hakkab mädanema peast, loe Lõhmus. Kas ajutisel vallavanemal jätkub julgust vallandada Nõva Kooli direktor ning alustada piirkonna arendamisega? Selleks tuleks muidugi eriti julge olla ja lahti lasta ka osavallavanem ning lühema keti otsa panna osavallakogu esimees. Unistada ju ikka võib…

Ebapädevaid?
2 aastat tagasi
Reply to  Tähelepanek

Kas on tegemist ikka ebapädevate lollikestega või on tegemist hoopis teadlike seaduste rikkujatega? Läbipõlenud vallavanemal oli doktorikraad, ei usu, et ta ullike on. Arvan, et mees täiesti teadlikult sõitis üle seadustest ning lepingutest, kõike seda valede ning hämaga tegelike ullikeste eest volikogus varjates.

LE fänn
2 aastat tagasi

Saan aru, et see alles 1.astme otsus, kaks kohtuastet ju veel ees. Sain ma õigesti aru?

Ago
2 aastat tagasi
Reply to  LE fänn

Kui vallavalitsus oma enda rahva vastu läbi kolme astme kohtusse on valmis minema, et omaenda seadusevastast otsust läbi suruda, siis see ütleb selle vallavalitsuse ning volikogu kohta ikka väga palju!
Kohe kindlasti ei tohi sellised inimesed peale sügist enam jätkata! Nõva kogemus jäägu ainsaks enne, kui kogu vald maatasa on lammutatud!

LE fänn
2 aastat tagasi
Reply to  Ago

Täiesti ebapädev kommentaar minu arust, kui teises astmes tühistatakse volikogu otsus ja otsus jõustub, siis ei olnud ju otsus seadusvastane…

Misasja?
2 aastat tagasi
Reply to  LE fänn

Kui otsus oli seadusevastane, siis on see seadusevastane ka teises ja kolmandas astmes. Erinevates astmetes ei ole ju erinevaid seaduseid?

LE fänn
2 aastat tagasi
Reply to  Misasja?

Jällegi ebapädev kommentaar. Iga kohus (kohtunik) tõlgendab seadusi oma vaatevinklist, olen ise olnud paar korda kohtute hammasrataste vahel.

Ago
2 aastat tagasi
Reply to  LE fänn

Kui vallavalitsus ning volikogu tõesti sellise loogika peale välja lähevad, siis tahaks näha mis nägudega nad järgmistel valimistel oma potentsiaalsetele valijatele otsa vaatavad? Et “hääletage aga pealegi minu eest, ma lähen teie vastu kasvõi kohtusse, et mitte Teile antud valimislubadusi täita!”
Tõesti tahaks seda näha…

Lillu
2 aastat tagasi

Volikogu , valitsus ja hariduselu spetsialistid !!! Olete üle kolme aasta oma eestvedajate soovidega kinnissilmi kaasa läinud . Tehke enne uusi valimisi ometi plats puhtaks nendest seltsimeestest , kes rahva tahtest ja varem tehtud kokkulepetest ei hooli ja üritage tehtud vigu parandada .

enn
2 aastat tagasi
Reply to  Lillu

volikogu seadusevastane otsus sai vaidlustatud ning volikogu jättis vaide tähelepanuta. seega volikogu on ise ülepeakaela selle supi sees, sealt lahendust ei tule. järgmistel valimistel tuleb järele mõelda, et kas me ikka tahame neidsamu inimesi end edasi esindama. volikogu liige peaks olema ikka oma enda peaga enda esindatava kogukonna eest väljas, mitte aga tõstma kätt vastavalt sellele, kuidas talle seda enne istungit kohustuseks on tehtud.

Ühinemislepingu rikkumine?
2 aastat tagasi

Selle peale tahaks kohe küsida: kui vallavalitsus ning volikogu nii räigelt Nõval liitumislepingut rikkus, kui palju TEISI rikkumisi toimunud on, mis ei ole kohtusse jõudnud?
Ja selline küsimus veel: kas siit hakkab koitma see tegelik põhjus, miks vallavanem “läbi põles” – erinevate lepingute niivõrd räige rikkumine, vassimine, “sirgeks rääkimine”, valetamine, et kogu see sasipundar ei olnud enam hallatav?

volikogu
2 aastat tagasi

hääletab nagu Lõhmus ja Suur ees rohelise või punase pliiatsiga osutavad. Paljud pole nõus, aga millegipärast oma meelsust need argpüksid ei julge väljendada. Kui vallavalitsus ja volikogu oma kogukonda ja kooli koos lastega mõnitab ja käib kohtus, siis valimistel kohtume, liiga palju nihverdamist on Lõhmuse eestvedamisel toimunud ja ta tõmbab hetkel samuti niite. Nõva kooli 7-9 klassi sulgemise vastu julgesid hääletada ainult Jaanus Ratas ja Jüri Ott

Plats argpüksidest puhtaks!
2 aastat tagasi
Reply to  volikogu

Ja sügisel valime vaid neid, kes annavad 100% lubaduse OMA peaga mõtlema hakata. Kui seda muutust ei tule, ei tule sest Lääne-Nigula supist küll mitte midagi ihaldusväärset!