Hiljemalt viie aasta pärast saab rongiga Ristile

Rong jõuab Ristile hiljemalt viie aasta pärast. Foto: Arvo Tarmula

Riigi eelarvestateegia lubab toetada Turba-Rohuküla raudtee ehitamist. Plaanide järgi valmib raudtee Turbast Ristini hiljemalt 2026. aasta 31. augustiks.

Eelarvestateegia järgi kulub Turba-Ellamaa ja Ellamaa-Risti vahelise lõigu ehitamiseks 34 miljonit eurot.

Eesti Raudtee eesmärgiks on 2021. aastal välja kuulutada kõik projekteerimishanked Haapsalu-Rohuküla raudtee taastamiseks.

Lisaks käimasolevatele Turba-Ellamaa ja Risti-Ellamaa raudteelõigu projekteerimistele, kestab homseni riigihange, et leida projekteerija Saunja-Risti raudteelõigule.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
võiks
2 aastat tagasi

ju väikese statistika avaldada, kui palju on nendel aastatel turba -tallinn vahel sõitjaid, kuude kaupa, mis kellaaegadel enamus sõidab jne , pole vist keeruline tänapäevatehnika juures selline väljatrükk, aga usun, et seda ei tehta, sest see pole ju üldse tähtis, tähtis on , et see sõidulõik edaspidigi optimeeritakse ja dotatsioon jätkuks.. kas on mõistlik tulevikus rongiga , kindlal kellaajal 3 korda päevas? käputäit inimesi haapsallu vedada ei huvita kedagi. bussiliikluse graafikuid linnade vahel on võimalik vastavalt vajadusele ja otstarbele muuta, seda raudteed pole aga kuhugi panna, kui talle enam vajadust ei ole

Plood
2 aastat tagasi

Miks ei saa kohe otse Haapsallu? Jupp ja jupp. Küll vötab aega vajalik asi!!

Jah
2 aastat tagasi
Reply to  Plood

Kui vajalik? Väga suure vajalikkusega projektid viiakse kohe ellu, päevapealt hakatakse orgunnima. Mõelge siis natukene, kas RB d viiakse ellu täie tempoga, seal ju miljardid taga? Ei viida, järelikult pole kõige olulisem projekt. Nüüd võrrelge miljardeid miski väikse turba – haapsalu – rohuküla jupiga! Olematu vajadus

vali mind, vali mind
2 aastat tagasi
Reply to  Plood

Vajalik pole see teps mitte. See on valimiste projekt, mida saab leelotada aastast aastasse. Olgu võimul kes tahes, ikka sobib teemaks võtta. Kes arvutab, kes küsitleb vajaduse üle, kes lubab niisama tühjast – kõik läheb valimistel kaubaks, võimu kindlustamiseks poliitpoistele.

Agu
2 aastat tagasi

Tasapisi teevad, aga Ristile see toppama jääb ka pikemaks ajaks. Kas mitte odavam ei ole korraga lõpuni välja ehitada?

Ehk
2 aastat tagasi
Reply to  Agu

Varsti tilevad kärped ja ongi stop.

Üll
2 aastat tagasi
Reply to  Ehk

Või tuleb Taal ja erastab ära jälle sentide eest

Eestlane
2 aastat tagasi

Saabki kinnitust legend , et eestlased on eriti pikaldased ja aeglased.
Keskerakond sellise püksikummi venitamisega jääb loodetud häältest ilma!

Arvos
2 aastat tagasi

Johhaidii, vanasti ehitati käsitehnikaga Virtsu raudtee ka kiiremeni?

K.s
2 aastat tagasi

Mida siis järgmistel valimistel lubada? Pakuks välja omaltpoolt ka mõned valimislubadused: Teeme raudteele möödasõiduvõimalused, saaks ülerahvastatud reisirongidele lisaks panna käima kiirrongid Tallinna vahet sõitma…Teeme Läänemaa jälle Suureks (võtame Lihula tagasi)…üks rassistlik ka: püstitame ausamba Valgele Daamile…

Ehitaja
2 aastat tagasi

Sohh, alles see oli kui Ratas siin käis ja lubati, et 2026 sõidab rong Haapsallu.

Plood
2 aastat tagasi
Reply to  Ehitaja

aga Ratas vöeti maha!!!

Jah
2 aastat tagasi
Reply to  Plood

mis maha? ta ju hoopis edutati, praegu vabariigi tähtsuselt teine mees!

anekdootide kubriigist
2 aastat tagasi
Reply to  Plood

Mingit mahavõtmist ei ole olnud. Eesti moodi – kui midagi läks nihu, anname kõrgema positsiooni ja kõik on jälle korras. Ratas sätendab pimeduses edasi ja rahavas saab naeru pugistada, näpuga näidata ja ironiseerida meie riigi juhtimist. Üldjoontes hale.

rubriik
2 aastat tagasi

rubriik

mustronk
2 aastat tagasi

Isegi aurususla liikus kiiremini, aga egas surnud lehmale õhku sisse puhudes ei hakka ta mitte kiirem astuma puhu või kops ribadeks

Pook
2 aastat tagasi

5a pärast on enamus meist juba kutud.

Kaido
2 aastat tagasi

Alles 5 aasta pärast?? Ratas käis juba mitu kuud tagasi Haapsalus maad uurimas. Ja tolku sellest miskitki