Ants Laikmaa muuseum avab uksed uue näitusega

Tiiu Pallo-Vaiku teos „Õhtune valgus”.

5. mail avab Tiiu Pallo-Vaik oma õlimaalide näituse „Mõeldes Johannes Võerahansule“ Ants Laikmaa muuseumis.

Ohtrate kunstiauhindadega pärjatud, julgelt eksperimenteeriva akvarellistina ja akvarellitehnika jõulise arendajana tuntud Tiiu Pallo–Vaik on sündinud 1941. aastal, lõpetanud Tartu Kunstikooli ja Eesti Riikliku Kunstiinstituudi ning osalenud näitustel alates 1964. aastast.

Tema juhendajaks kunstiinstituudis sai Johannes Võerahansu, kelle delikaatselt suunavat, maalitehniliselt tundlikku ja tervikut hoomavat õpetamisstiili Tiiu Pallo-Vaik kõrgelt hindab. Johannes Võerahansu õpetaja omakorda oli Ants Laikmaa.

Pallo–Vaik kuulus noorte kunstnike ühendusse ANK 64 koos Marju Mutsu, Malle Leisi, Aili Vindi, Jüri Arraku, Tõnis Vindi ja teistega. 1960. aastate kunstiloos kujunes rühmitus oma ajastu mõttemallide julge intellektuaalse muutjana vaimse ja loomingulise vabanemise keskseks fenomeniks.

Ants Laikmaa muuseum on avatud kolmapäevast pühapäevani kl 11-17. Näitus jääb avatuks 9. juunini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
anonüümne
2 aastat tagasi

Ohoo, kõrgem kvaliteet! Saab rahva liikuma!