Galerii: kuursaali kaunistused tulid restaureerimiselt tagasi

Kuursaali pitsid tulid restaureerimiselt tagasi. Foto: Arvo Tarmula
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5
Kuursaali pitsid tulid restaureerimiselt tagasi. Foto: Arvo Tarmula

Märtsis mahavõetud Haapsalu kuursaali sakilised viilukaunistused ja puitpitsid jõudsid sel nädalal Hiiumaalt restaureerimiselt tagasi ja praegu paigaldavad töömehed neid kuursaalile.

Haapsalu linnavaraspetsialisti Madis Raudsepa sõnul on nüüd suurem osa kuursaali kaunistusi renoveeritud. „Mingis mahus on võib-olla vaja edasi teha, aga kuursaalile on nüüd ring peale tehtud,“ ütles Raudsepp.

Sel aastal remonditi seitse komplekti viilukaunistusi koos lipuvarrastega – kaks kummalgi pool otstes ja kolm promenaadipoolsete sissepääsude kohalt. „Kestab sada aastat ja rohkem,” kinnitas kuursaali pitskaunistusi restaureerinud Viktor Tammsaar OÜst Lükkepakk.

Raudsepp lisas, et veidi on parandustöid vaja teha veel katusel.

Kokku läheb remont koos käibemaksuga linnalemaksma 37 000 eurot.

Eelmise aasta lõpus vahetasid Restehi töömehed kuursaalil välja kaks pehkinud sammast ning jupikaupa on vahetatud ka alumise ringi dekoratiivdetaile.

19. sajandi lõpus ehitatud kuursaali renoveeriti põhjalikult 1990. aastate keskpaigas, viimane suurem remont oli koos kogu promenaadi renoveerimisega kümmekond aastat tagasi.

Tänavu suvel rendib kuursaali Tallinnas Hella Hunti pidav OÜ Hunt Kriimsilm.

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mati
2 aastat tagasi

Lgp kuursaali omanik ja rentnikud, palun pöörake tähelepanu ka sokli esisest sillutisest umbrohu eemaldamisele ja muudele taolistele asjadele. Aitäh!

nojah
2 aastat tagasi
Reply to  Mati

eks ikka häda

Ikka saab
2 aastat tagasi
Reply to  Mati

Aga aita!