Palk ja Laasik Kairo MMil 64 hulka ei pääsenud

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Oliver Laasik Kairo MM võistlemas. Helen Nelis-Naukas

Kairos noorte maailmameistrivõistlustel vehklemises Haapsalu vehklemisklubi En Garde kasvandiku Madli Palk ja Oliver Laasik 64 parema hulka ei pääsenud.

„Meil jäi õnnest puudu,” ütles treener Helen Nelis-Naukas. Nii Palk kui ka Laasik said alagrupis kolm võitu, kuid kaotasid siis otsustava torkega matši ja edasi ei pääsenud..

Pääsul 64 parema hulka vehkles Palk hiljem kaheksana koha saanud poolatar Gloria Klughardti vastu. Matš oli Nelis-Naukase sõnul tasavägine – kord oli üks punktiga ees, siis teine. Kui Klughardti oli 13/11 juhtima läinud, tegi Palk kaks ilusat rünnakut ja viigistas seisu. „Aeg sai läbi, Madli ründas veelkord, aga rünnak jäi veidi lühikeseks ja vastane ulatas enne torkama. See oli valus 13/14 kaotus,” rääkis Nelis-Naukas.

Palk lõpetas individuaalturniiri 74. kohaga, kuid treeneri sõnul oleks ta võinud ka kaheksa parema hulka jõuda.

Laasiku vastaseks otsustavas matšis oli India vehkleja Jetlee Singh Chingakham, kes Nelis-Naukase sõnul oli Laasikule väga ebamugav vastane. 8/13 kaotusseisust suutis Laasik viigistada 13/13, ent siis sai vastane ette 14/13. „Lõpus üritas Oliver uuesti viigistada, ent tuli duubel ja 14/15 kaotus,” ütles Nelis-Naukas.

Veel kadettide vanuseklassi kuuluv Laasik lõpetas oma elu esimesed noorte maailmameistrivõistlused vanemate, juuniorite arvestuses 80. kohaga. „Kogemusi sai ta kuhjaga,” ütles Nelis-Naukas. Ta lisas, et Laasik võistleb veel järgmise hooaja kadettide arvestuses.

Palgil on veel kaks aastat vehelda juuniorite klassis. „Loodame et koroona saab kiiresti läbi ning rahvusvahelised laagrid ja võistlused taastuvad võimalikult kiiresti, et head noorteaastad vastu taevast ei lendaks,” ütles Nelis-Naukas.

Pühapäeval on Kairo MMil kavas võistkonnavõistlus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments