Daire Kaup: täiuslikkuse sümbol – muna

Daire Kaup. Foto: erakogu

Daire Kaup

Mis oli enne – kas muna või selle põhjustatud probleemistik tervise ümber? Meie toidulaual on vähe toite, mille kasulikkuse või kahjulikkuse üle teadlased ja toitumisnõustajad pidevalt vaielnud on. Ühel päeval võib mõni toiduaine olla suurim kolesteroolitaseme tõstja, teisel jällegi parim mineraalainete ja vitamiinide allikas.

Tervise arengu instituudi koostatud toidupüramiidis kuulub muna ühte gruppi kala, liha ja linnulihaga. See grupp asetseb omakorda püramiidi tipus ehk vahetult enne maiustusi, mis tähendab, et nende osakaal igapäevasel toidulaualpeaks olema üsnagi väike.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aga
2 aastat tagasi

terviseamet võiks parem kontrollida,mida meil turgudel ja poes müüakse ja kust need asjad meile saabuvad.Aga ei, see ei huvita kedagi.Ostad Kalevi toiduõli ja siis loed peenkirjas,et toodetud Ukrainas…

kodanik
2 aastat tagasi

Kas saaks kanast ka paar lugu. Ja ühe kukest. Ei, kukest ikka ka kaks. Autor vist tõemeeli arvab, keegi tema koolikirjandeid loeb.