0

Monika Undo: kuidas kevatada?

Foto Arvo Tarmula

Täna algab kevad. Aga kuidas praegustes oludes kevatada? Ehk siis – kevadet veeta. Kevatama, ka kevataja on omapärased sõnad, mida võib leida 1918. aasta õigekeelsussõnaraamatust, aga neid kohtab ka 1930ndate sõnastikes. Veel võib kevatama leida murdesõnastikest, küll teises tähenduses – kehvaks, kõhnaks jääma, nt loomad kevatavad ära. Eesti kirjanikest on kevatama kasutanud Mats Traat. Traat on kirjutanud: „Pulstunud karvaga kevatanud metsaott.”

Aga kevatada võiks tänase päeva puhul kasvõi nõnda, et imetleda, kuidas maa juba lillendab (lillene, lillerohke olema). Esimesed lumikellukesed on õide puhkenud!

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz