Teadusnõukoda soovitas õues 2+2 reegli taaskehtestamist

Teadusnõukoda soovitab taas inimestel hoida 2meetrist vahet. Urmas Lauri

Teadusnõukoda tegi sel nädalal valitsusele muu hulgas ettepaneku kehtestada 2+2 reegel ka vabas õhus, nii nagu see oli käibel eelmisel aastal, ütles valitsuse teadusnõukoja juht, viroloogiaprofessor Irja Lutsar.

2+2 reegel tähendab, et koos saavad liikuda kuni kaks inimest, kes peavad teistest inimestest hoidma kahemeetrist vahemaad. Teadusnõukoda avalikustab oma esmaspäeval valitsusele tehtud soovitused reedel.

ERR küsis Lutsarilt, kas on võimalik ka see, et selleks suveks viirus Eestist ei kao, nagu eelmisel aastal.

„See sõltub ka palju sellest, mis toimub meie ümber. Eelmisel aastal viirus langes ju terves Euroopas, Eesti ei olnud ainuke koht, kus nakatumine tugevalt langes. Mingil määral hakkavad rolli mängima ka vaktsiinid, mida järjest rohkem saab kasutada. Inglismaal on juba näha, et vaktsineeritud inimesed satuvad oluliselt vähem haiglasse kui mittevaktsineeritud,” lausus Lutsar.

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maali
2 aastat tagasi

Tea kui palju see Lutsar lutsu saab selle eest et nii kangesti seda vaktsiinitamist reklaamib?

Covid
2 aastat tagasi

See nõukogu peaks laiali minema,ootan!